Falošné sú preto pretože som na ich výrobu nepoužil pravý marcipán ale tzv. falošný marcipán ( poťahovaciu hmotu ) zo sušeného mlieka no aj Zobraziť celý popisFalošné sú preto pretože som na ich výrobu nepoužil pravý marcipán ale tzv. falošný marcipán ( poťahovaciu hmotu ) zo sušeného mlieka no aj tak boli chutné :-)
Suroviny
| biely marcipán: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| cca 6 PL podľa potreby |
|
|
|
|
| Zelený marcipán: | |
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| cca 3 PL podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
| Nugát: | |
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 6-10 PL |
|
| 5 PL |
|
| 125 g min. 70% |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 200 g alebo čokoláda na varenie |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme nugát. Lieskové oriešky si opražíme na suchej panvici, zabalíme ich do čistej utrieky a šúchaním ich zbavíme šupky. Potom ich rozmixujeme a odložíme nabok.
- 2
Do hrnca dáme cukor spolu s vodou a 3 lyžicami smotany. Za stáleho miešania cukor nechme na miernom plameni roztopiť.
- 3
Keď nám cukrový sirup začne trochu karamelizovať (vážne len také jemné náznaky) tak do neho pridáme nalámanú čokoládu po jednej kocke, ďalšiu kocku pridávame až keď sa nám rozpustí predošlá.
- 4
Po rozpustení posledného kúska čokolády odstavíme masu z ohňa a primiešame rozmixované lieskovce spolu s ďalšími 3 polievkovými lyžicami smotany.
- 5
Ak sa nám nugát zdá byť príliš tuhý môžeme pridať trochu smotany (len po lyžiciach aby nebol moc mastný, potom by nestuhol). Prelejeme ho do nejakej vhodnej nádoby a necháme stuhnúť.
- 6
Marcipán si pripravíme tak že všetky suroviny zmiešame ale vodu pridávame veľmi opatrne snažíme sa dosiahnúť konzistenciu a správanie cesta podobné plastelíne.
- 7
Keď máme všetko pripravené tak zo zeleného marcipánu si spravíme malú guľôčku. Z nugátu kúsok odoberieme v rukách ho roztlačíme na placku a zelenú guľôčku v ňom obalíme.
- 8
Potom si z neofarbeného marcipánu oddelíme väčší kúsok, z neho v rukách vyformujeme tenšiu placku do ktorej zabalíme nugátovú guličku. (biley marcipán môžeme aj vyvaľkať a potom do neho zabaliť nugátovú guľôčku)
- 9
Zformujeme peknú guličku ktorú v dlaniach spracujeme aby mala hladký povrch a nakoniec guľky namáčame do čokoládovej polevy a môžeme uložiť do košíčkov.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/originalny-recept-na-mozartove-...