Foto: zsuzsu
boli sme s bratom pozrieť huby,či rastú,ale nič moc,našli sme len pár "čibišiek" a sírovec-kedže bol mladučký,šťavnatý,vzala som ho domov :) a tam to Zobraziť celý popisboli sme s bratom pozrieť huby,či rastú,ale nič moc,našli sme len pár "čibišiek" a sírovec-kedže bol mladučký,šťavnatý,vzala som ho domov :) a tam to začalo...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
mladé plodnice sírovca si umyjeme,odstránime drevnaté a stvrdnuté časti stonky,kraje a dáme do slanej vriacej vody na 30minút. Pozor na staršie časti,sú horké a môžu nám to celé pokaziť!! :)
- 2
na oleji speníme cibuľu,krásne do sklovita a pridáme papriku,pomiešame a hned môže ísť sírovec,pokrájaný na slížiky,alebo ako ste kto zvyknutý krájať držky,videla som už aj kocky :)
- 3
podlejeme vodou,ale kľudne môžte v tomto kroku pridať aj cesnak tesne pred podliatím,bude jeho chuť výraznejšia :) Varíme približne hodinu,počas varenia pridáme aj vegetu,soľ,ml.čierne korenie,všetko podľa chuti. Ku koncu varenia som poprášila hladkou múkou a pridala som majoránku,chvíľu ešte povarila a odstavila som. Podávame s chlebíkom,dobrú chuť :) !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu