falošné držky na paprike

zsuzsu - fotkazsuzsu, 2. septembra 2013
falošné držky na paprike
Foto: zsuzsu

boli sme s bratom pozrieť huby,či rastú,ale nič moc,našli sme len pár "čibišiek" a sírovec-kedže bol mladučký,šťavnatý,vzala som ho domov :) a tam to Zobraziť celý popisboli sme s bratom pozrieť huby,či rastú,ale nič moc,našli sme len pár "čibišiek" a sírovec-kedže bol mladučký,šťavnatý,vzala som ho domov :) a tam to začalo...

90 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 kg
 štipka
 štipka
2 strúčiky
podľa chuti
1 PL
 na zahustenie
 štipka




Postup

  1. 1

    mladé plodnice sírovca si umyjeme,odstránime drevnaté a stvrdnuté časti stonky,kraje a dáme do slanej vriacej vody na 30minút. Pozor na staršie časti,sú horké a môžu nám to celé pokaziť!! :)

  2. 2

    na oleji speníme cibuľu,krásne do sklovita a pridáme papriku,pomiešame a hned môže ísť sírovec,pokrájaný na slížiky,alebo ako ste kto zvyknutý krájať držky,videla som už aj kocky :)

    falošné držky na paprike - obrázok 2
  3. 3

    podlejeme vodou,ale kľudne môžte v tomto kroku pridať aj cesnak tesne pred podliatím,bude jeho chuť výraznejšia :) Varíme približne hodinu,počas varenia pridáme aj vegetu,soľ,ml.čierne korenie,všetko podľa chuti. Ku koncu varenia som poprášila hladkou múkou a pridala som majoránku,chvíľu ešte povarila a odstavila som. Podávame s chlebíkom,dobrú chuť :) !

Diskusia k receptu

rea1
sírovec je super huba, robievam z neho fašírky. o držkovici som ešte nepočula ale vyskúšam, rozhodne. ovšem, bez vegety. tú akosi nepoužívam. :-)
zsuzsu
:) kľudne vynechaj vegetu,nie je tam až tak dôležitá,len som jej štipku dala,tak som ju napísala :) Najdôležitejšie je naozaj použiť iba mladučký sírovec,aby to nebolo horké (ako moje prvé veľdielo :D ) Ale ked píšeš,že je to super huba,iste ju poznáš dobre. Kde nájdem receptík na tvoje fašírky? šup sem s ním :)
zsuzsu
@sonulienka @rea1 sem s receptami,baby,sa mi zdá,že túto sezonu ani nič iné nenájdem,sírovca budeme prejedení...len neviem,čo budem sušiř do vianočnej kapustnice,tam som vždy dávala "svoje" :(
rea1
@ žužu, niet žiadneho receptu, v podstate. :-)) mladý sírovec očistíme, švacneme do vriacej vody, povaríme (tých 30 min. stačí), pomelieme a zachádzame s ním ako s mletým mäsom, z ktorého robíme fašírky ochutené podľa svojho vlastného mlsného jazyčiska. toť vsjo. niekedy som nemu pridávala aj trošku mletého surového bravčového mäsa a kedysi, keď som chcela bývalému drahému dokázať, že jeho obľúbená veta na niektoré veci "kto by to žral" a "každý blbec pozná, že to je sója, fuj" je capina, som do mletého sírovca pridala aj trochu sójovej drviny. na množstvo tak tretinu. nechcem byť sprostá ale hádzali sa mu hrče za ušami, keď to hltal a trt poznal. ovšem, samozrejme, že najlepšie sú fašírky z čistej huby. a po uvarení, pomletý a vhodne naporcovaný sa sírovec dá aj dobre mraziť a potom v januári ťahať známych za nohu vyhláseniami, že veď bola som na prechádzke v lodenici a aha, čo som našla. :-)))
perla61
No ja robím takúto "falošnú" držkovicu z hlivy ustricovej. Je výborná a môj "sobášený" skonštatoval, že je lepšia ako tá pravá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia