Falošná Marlenka

phalenopsis - bez fotkyphalenopsis, 18. februára 2010

Tento recept mám od mojej bývalej kolegyne, a veľmi rada ho pečiem.

60 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
3  lyžice
100 g
5 lyžíc
200 g
1 lyžica
1
1 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme med a minerálku. Potom zmiešame múku a sódu bikarbónu. Cesto natrieme tenučkou vrstvou na papier na pečenie a upečieme. (z jednej dávky 2 pláty.)

  2. 2

    Salko uvaríme. Varíme ho minimálne 2 hodiny. (celé ponorené vo vode). Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnuté salko. Medzitým si uvaríme zlatý klas, ktorý vychladíme. Potom všetko spolu vmiešame na hladký krém.

  3. 3

    Pripravený krém natrieme na pláty a posypeme orechami. Nakrájame na rovnaké rezy.

Recept je zaradený do kategórií:
  • Bezmäsité jedlá
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Koláče
  • Zákusky
  • Pečené
  • Diskusia k receptu

    enge149
    vyskúšam,uvidím.ja pri varení krému zo salka dávam maslo/alebo 1/2 maslo a 1/2 hera-krém má tuhšiu konzistenciu,je to super plnka na torty,keď sa dlhšie cestuje s tou krásnou tortou,zlatý klas sa už nemusí dávať,na vylepšenie roztopenú čokoládu aspoň 5O % kakaa