Foto: zltozelena
Podľa mňa najlepšia torta na svete...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
50 ml |
|
2 PL |
|
1/2 balíka |
|
1 PL |
|
1.Krém: | |
2 tyčinky |
|
450 ml |
|
2 balíky |
|
2.Krém: | |
2 |
|
3 PL |
|
Ďalej: | |
|
|
1 stredne veľký |
|
|
|
|
|
|
|
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s cukrom,pridáme múku zmiešanú s PDP a kakaom.Premiešame a pridáme olej,koňak,tuhý sneh z bielkov a všetko poriadne prešľaháme.Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (ja mám silikónovú so skleneným dnom takže nevymasťujem ani nevysypujem vôbec) a upečieme.
- 2
Ľadové gaštany rozpustíme so šľahačkou nad parou,necháme vychladnúť a dáme na hodinu do chladničky.Potom vyšľaháme s oboma stužovačmi na hladký krém.Vychladnutý plát korpusu potrieme ľubovoľným džemom (ja som mala po ruke jahodový) a pokladieme kolieska banánov,ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou.Po obvode torty rozložíme dlhé piškóty,ktoré sme na jednom konci zrezali.Na banány rozotrieme prvý krém a poukladáme okrúhle piškóty.
- 3
Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a masu rozotrieme na piškóty.Vrch posypeme nastrúhanou Margot čokoládou a tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.
- 4
A takto vyzerá torta v reze:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásne spracovaný postup, torta vyzerá fantastická, mojim dievčatám by určite chutila! Prajem šťastný a úspešný nový rok - školský!