Exclusiv torta

zltozelena - bez fotkyzltozelena, 3. septembra 2011

Podľa mňa najlepšia torta na svete...

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4
4 PL
4 PL
50 ml
2 PL
1/2 balíka
1 PL
1.Krém:
2 tyčinky
450 ml
2 balíky
2.Krém:
2
3 PL
Ďalej:
1 stredne veľký
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Žĺtka vyšľaháme s cukrom,pridáme múku zmiešanú s PDP a kakaom.Premiešame a pridáme olej,koňak,tuhý sneh z bielkov a všetko poriadne prešľaháme.Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (ja mám silikónovú so skleneným dnom takže nevymasťujem ani nevysypujem vôbec) a upečieme.

  2. 2

    Ľadové gaštany rozpustíme so šľahačkou nad parou,necháme vychladnúť a dáme na hodinu do chladničky.Potom vyšľaháme s oboma stužovačmi na hladký krém.Vychladnutý plát korpusu potrieme ľubovoľným džemom (ja som mala po ruke jahodový) a pokladieme kolieska banánov,ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou.Po obvode torty rozložíme dlhé piškóty,ktoré sme na jednom konci zrezali.Na banány rozotrieme prvý krém a poukladáme okrúhle piškóty.

  3. 3

    Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a masu rozotrieme na piškóty.Vrch posypeme nastrúhanou Margot čokoládou a tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.

  4. 4

    A takto vyzerá torta v reze:)

    Exclusiv torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne69
...teda vyzera suprovo a nepochybne aj tak chuti ,hadam by som ju mohla aj zvladnut:-)(KK)
ivkagal
mňaaaam ta ozaj vyzera suprovo stojí zato--vyskušať ju,ukladam do KK.
kuchticka
@zltozelena , si sikulka, ved torty casto nevedia upiect ani starsie kucharky. Takze ten cokoladovy krem je asi ako "francuska slahacka". ktoru velmi oblubujem a dost casto robim, ked nahodou peciem tortu. A z ladovych gastanov pride dost pridraho, vsakze? Ale DOBROTA!!!
zltozelena
marianne69 torta nie je moc náročná...a aj keď možno trošku časovo náročná tak určite stojí za to...touto tortou sa potešia všetky chuťové poháriky:)))
zltozelena
kuchticka áno je to na spôsob francúzskej resp.parížskej šľahačky...možno je ten krém trošku drahší s ľadovými gaštanmi ako s normálnou čokoládou ale stojí za to ho urobiť:)))...a ďakujem vám všetkým za také pozitívne ohlasy...a tým,ktorí sa túto tortičky odhodlajú upiecť tak dúfam,že vám bude chutiť aj vašim blízkym:)
3sandra3
no toto,,, aká zaujímavá torta,,, fakt musí byť perfektná,,, vyskúšam
cica2
krásna tortička a určite aj chuťovo dobrá, už len niekedy vyskúšať:)
cinkla
Hmmm, ta musi byt ale dobraaaa !!! Urcite ju vyskusam tiez. Vdaka !
garanco
@zltozelen á, k tebe by sa mi hodilo nežnejšie oslovenie, ale v Tvojom profile som nenašla nič, čo by som mohla použiť.
Krásne spracovaný postup, torta vyzerá fantastická, mojim dievčatám by určite chutila! Prajem šťastný a úspešný nový rok - školský!
maria263
hm, myslíš dve čokoládky ľadové gaštany? Tie dlhé piškóty tam musia byť? Chystám sa ju spraviť, nie je ťažká, len treba na ňu viac času. Teda aspoň podľa receptu sa mi zdá,že nie je ťažká. Dúfam,že sa mi podarí a ďakujem za odpovede :-)
zltozelena
@maria263 myslím dve tie tyčinky alebo dobošky alebo ak to povedať ľadové gaštany a piškoty tam nemusia byť...sú len na ozdobu a celkový vzhľad :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia