Exclusiv torta
Autor receptu: zltozelena
Podľa mňa najlepšia torta na svete...
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom,pridáme múku zmiešanú s PDP a kakaom.Premiešame a pridáme olej,koňak,tuhý sneh z bielkov a všetko poriadne prešľaháme.Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (ja mám silikónovú so skleneným dnom takže nevymasťujem ani nevysypujem vôbec) a upečieme.
- Ľadové gaštany rozpustíme so šľahačkou nad parou,necháme vychladnúť a dáme na hodinu do chladničky.Potom vyšľaháme s oboma stužovačmi na hladký krém.Vychladnutý plát korpusu potrieme ľubovoľným džemom (ja som mala po ruke jahodový) a pokladieme kolieska banánov,ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou.Po obvode torty rozložíme dlhé piškóty,ktoré sme na jednom konci zrezali.Na banány rozotrieme prvý krém a poukladáme okrúhle piškóty.
- Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom a masu rozotrieme na piškóty.Vrch posypeme nastrúhanou Margot čokoládou a tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladu.
- A takto vyzerá torta v reze:)