Encián v olivovom oleji (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...pred niekoľkými rokmi som našiel inšpiráciu na internete a od vtedy chceme už len takto nakladaný syr...

20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, na fotke chýba nakladaný cesnak, zabudol som ho priložiť, nie je taký agresívny ako čerstvý a s nakladaným syrom výborne chutí. Môžeme nakladať akýkoľvek syr s bielou plesňou na povrchu...
  2. ...nakrájame si cibuľu na kolieska, cesnak na drobno. Z chilli papričky odstránime semienka a nakrájame ju na pásiky. Syr rozkrojíme, vydlabeme a rozmiešame s čerstvým nakrájaným cesnakom a korením (použil som tentokrát Tandoori Masala, ale môžme dať napríklad grilovacie, na steaky, štyroch farieb...) Mojím favoritom sa oddnes stalo korenie Tandoori masala, jemne pikantné s exotickou príchuťou. Chuť a vôňa tohto korenia je vzájomne zladená, proste vynikajúca...
  3. ...zmesou naplníme rozkrojený syr a zase ho spojíme...
  4. ...do fľaše so širokým hrdlom postupne vkladáme syr, cibuľu, olivy, nakladaný cesnak (môže byť aj čerstvý) a chilli...zalievame olivovým olejom a dochucujeme soľou a mletým čiernym korením. Postupne striedame všetky ingrediencie, až naplníme celú nádobu...
  5. ...dobre uzavrieme a dáme odpočinúť do chladničky na niekoľko dní. (2-5)...raz denne fľašu otvoríme, aby sa plyny ktoré tam vznikajú uvolnili...podávame s čerstvým pečivom, ktoré si namáčame do olivového oleja...dobrú chuť