Efektná olivová nátierka

Autor receptu: hladna

Tento recept vznikol ako z núdze cnosť v predvečer oslavy mojich narodenín. Chcela som spraviť jednohubky s nejakou zaujímavou nátierkou, tak som jednu vymyslela zo surovín, ktoré sme práve mali doma. Hostia si nevedeli nátierku vynachváliť :)

15 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny som nevážila, všetko som pridávala odhadom, kým som nedosiahla správnu konzistenciu a vyváženú chuť. Prevažovali avšak čierne olivy nad zelenými, výrazná bola aj chuť cesnaku. Ajvar len podporoval chuť sušených paradajok a bol spolu s Bambinom spájacím prvkom. Syrokrém v pomazánke vôbec nebolo cítiť, slúžil len ako "lepidlo". NIČÍM som nedochucovala - žiadna soľ, korenie. Mala som to v pláne, no absolútne to nebolo potrebné. Pomazánka má výraznú chuť- zelené olivy slúžia ako slaný element, čierne ako mierne horkastý, paradajky sladkokyslý, ajvar jemný, cesnak štipľavý a semiačka chrumkajú pod zubami :) Všetko som drvila v mažiari, keďže mixér nemám. No vôbec to nebolo na škodu, naopak - chute sa prelínali, vystupovali do popredia a kúsky olív a semiačok bolo pekne cítiť. Takto vyzeral výsledný efekt (niektoré jednohubky som ozdobila aj kúskom petržlenovej vňate):