Džúsová torta
Autor receptu: 3sandra3
Recept som objavila v časopise Život.
Postup
- Cesto vymiesime a na 15 minút dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy /vymastíme a vysypeme múkou/ a vytvarujeme vyšší okraj. Popicháme vidličkou a korpus dáme predpiecť na 10-15 minút. Necháme trochu vychladnúť.
- Plnka: V hrnci zohrejeme džús, rozpustíme v ňom kryšt. a vanilk. cukor. Vo vode vymiešame Zlaté klasy, nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Uvaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom tento puding vymiešame dohladka s maslom a žltkami.
- Záver: Pomarančovú plnku nanesieme na predpečený korpus a vložíme späť do rúry zhruba na 30 minút.
- Z bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.
- Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.