Džúsová torta

Autor receptu: 3sandra3

Recept som objavila v časopise Život.

Postup

  1. Cesto vymiesime a na 15 minút dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy /vymastíme a vysypeme múkou/ a vytvarujeme vyšší okraj. Popicháme vidličkou a korpus dáme predpiecť na 10-15 minút. Necháme trochu vychladnúť.
  2. Plnka: V hrnci zohrejeme džús, rozpustíme v ňom kryšt. a vanilk. cukor. Vo vode vymiešame Zlaté klasy, nalejeme do džúsu a privedieme do varu. Uvaríme do zhustnutia. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom tento puding vymiešame dohladka s maslom a žltkami.
  3. Záver: Pomarančovú plnku nanesieme na predpečený korpus a vložíme späť do rúry zhruba na 30 minút.
  4. Z bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nanesieme na upečenú plnku a dáme krátko zapiecť.
  5. Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.