Džús z bazových kvetov

58vlasta - bez fotky58vlasta, 21. apríla 2010

Džús alebo malinovka by sa dalo povedať. Má vynikajúcu chuť a arómu a je osviežujúca.

Suroviny

10  ks
3 ks
300 g
5 l




Postup

  1. 1

    Do 5 litrového pohára alebo inej vhodnej nádoby dáme kvety bazy a na kolieska nakrájaný /umytý/ citrón. Cukor dáme do 5 l vody a mierne nahrievame, kým sa cukor rozpustí. Touto vodou zalejeme kvety bazy , zaviažeme celofánom a necháme 14 dní na teplom mieste alebo na slnku. Potom precedíme a nalejeme do fliaš. Môžeme piť. Je mierne bublinkavý. Uskladňujeme v chlade.

Diskusia k receptu

babidka
oooo, ako som sa potesila ! jeden cas sme to doma robievali a nam aj detom to velmi chutilo . potom som na to pozabudla , recept stratila ...urcite si urobim a aj sirup .
ernest
S týmto sirupom mám zážitok z vojenčiny ked som pri dochode na cvičenie v skrinra zabudol takýto sirup .Vtedajšie plastové flaše vela nevydržaly ,sirup skvasil a presne pri otvorení skrinky rááách.......
bambulka51
Z bazových kvetov sme s manželom robili víno.Nepodarilo sa nejak sme mali z neho ,,prehánky".Naopak môj šefinko s výpočtového strediska mi po zdelení ako naše víno funguje ,povedal,, prineste mi ho okoštujem.Okoštoval a div sa svete chutilo, ,,následky" nemal,tak padlo na úžitok!!!
123456789abcdefgh
Zmes prekrásnych farebných veterníc s jednoduchými modrými, červenými a bledoružovými nápadnými kvetmi. Tieto nádherné veternice voľne rastú na lúkach južnej Európy a strednej Ázie.
kvety




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia