Foto: an3da
Rýchlo sa urobí, je chutný. Robím ho často.
25
porcií
porcií
7 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
3 pohár |
|
3,5 pohár |
|
2 pohár |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
1 k. lyžička |
|
1 kéglik |
|
1 k. lyžička |
|
1 k. lyžička |
|
1 k. lyžička |
|
2 lyžica |
|
|
Postup
-
1
Múku, cukor, pečivový prášok, sodu bikarbonu, olel, štyri lyžice džemu, kakao, aníz, škoricu, klinčeky, pomiešame a pridávajúc mlieko miešame mixérom, krátko. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Pečieme desať minút. Zatiaľ zvyšok džemu ztopíme s trochou vody, potom ho potrieme po ceste, vylejeme druhú polovicu cesta a pečieme ešte 20-25 minút. Veľkosť plechu je 34 krat 40 cm.
-
2
Upečené cesto polejeme čokoládovou polevou.
-
3
Džem potrebujeme jeden stredný pohár, asi 650 g Cesto lejeme pomaly tak aby sa robily tenké pásy, upravíme lyžicou.
chutnejší mi bol s višňovým džemom. Práve včera som urobila svieži
z višní zo zmrazáku. U nás je taký kúpiť v tvare srdiečka, volá sa
Medeno srce. Robila som aj tak že som z upečeného vykrajovala
srdcia a obaľovala v čokoláde, nebolo mnoho " odpadu " lebo som
obracaja modličku ale aj to čo odpadlo sme zjedli, aj ked nebolo
obalené v čokoláde.
Možno by mohol stáť aj dlhšie, neviem, u nás sa do troch dní zje.
Možno by mohol stáť aj dlhšie, neviem, u nás sa do troch dní zje.
Ale ja robievam tento, stalo sa možno dva krát že trochu koláčov
zostalo tak do týždňa a nema sa čo pokaziť.
iba na trhu od ľudí čo donášajú zo Slovenska.
Mne vyhovuje takto, ja si zomeliem viac anízu, lebo ho najviac milujem.
zamiešam džemiladu a vždy ju tlačíme, tlačíme...