Džemilada, tj. perníkový koláč

Autor receptu: an3da

Rýchlo sa urobí, je chutný. Robím ho často.

25
porcií
7 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, pečivový prášok, sodu bikarbonu, olel, štyri lyžice džemu, kakao, aníz, škoricu, klinčeky, pomiešame a pridávajúc mlieko miešame mixérom, krátko. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Pečieme desať minút. Zatiaľ zvyšok džemu ztopíme s trochou vody, potom ho potrieme po ceste, vylejeme druhú polovicu cesta a pečieme ešte 20-25 minút. Veľkosť plechu je 34 krat 40 cm.
  2. Upečené cesto polejeme čokoládovou polevou.
  3. Džem potrebujeme jeden stredný pohár, asi 650 g Cesto lejeme pomaly tak aby sa robily tenké pásy, upravíme lyžicou.