Džemilada, tj. perníkový koláč
Autor receptu: an3da
Rýchlo sa urobí, je chutný. Robím ho často.
25 porcií |
7 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, cukor, pečivový prášok, sodu bikarbonu, olel, štyri lyžice džemu, kakao, aníz,
škoricu, klinčeky, pomiešame a pridávajúc mlieko miešame mixérom, krátko.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Pečieme desať minút.
Zatiaľ zvyšok džemu ztopíme s trochou vody, potom ho potrieme po ceste, vylejeme
druhú polovicu cesta a pečieme ešte 20-25 minút.
Veľkosť plechu je 34 krat 40 cm.
- Upečené cesto polejeme čokoládovou polevou.
- Džem potrebujeme jeden stredný pohár, asi 650 g
Cesto lejeme pomaly tak aby sa robily tenké pásy, upravíme lyžicou.