Džem len z červených ríbezlí

Autor receptu: misiss

Tento džem robím už asi 20 rokov mám ho od jednej pani, ktorá už dávno nie je medzi nami. Nakoľko mala 9 detí a neviem ani koľko vnúčeniec takže tento lekvár robila vo veľkom množstve. Je veľmi jednoduchý, rýchly má úžasnú farbu a chuť nakoľko sa v ňom cukor nevarí. Konzistenciu má želatínovú a nekazí sa. Skúste úspech zaručený. Tento džem sa dá urobiť len z červených ríbezlí nakoľko majú veľa pektínu. Každému komu som recept dala iný už nepoužíva.

Postup

  1. Ľubovoľné množstvo červených odstopkovaných ríbezlí roztlačiť rukou. Variť 15 minút . Prepasírovať / ja používam silónkovú pančuchu, alebo husté sitko/ Prepasírovanú šťavu variť 20 minút. Po 20 minútach vypnúť!!!! A až potom na 1liter šťavy dať 1 kg cukru. Miešať pokiaľ sa cukor nerozpustí. Horúce plniť do suchých pohárov zavíčkovať a pohár otočiť hore dnom.