Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 170-180 °C

Postup

  1. Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si rúru zohrejeme na asi 170–180 stupňov Celzia. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
  2. Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
  3. Keď cesto začína ružovieť, vyberieme ho z rúry a navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť. Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu.