Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 170-180 °C |
Postup- Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta,
ktorý (ak sa nám príliš lepí) poprášime ešte múkou a dáme ho na 30 minút odstáť. Medzitým si rúru zohrejeme na asi 170–180 stupňov Celzia. Pripravíme papier na pečenie, vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého po vyšľahaní jemne zamiešame práškový cukor a zamiešame si tvarohovú plnku z uvedených prísad.
- Do tvarohovej plnky jemne primiešame 2 PL snehu, zvyšný si odložíme na chladné miesto. Na papier na pečenie dáme bochník cesta, ktorý valčekom vyvaľkáme. Papier s cestom prenesieme na plech a dáme do rúry na približne 10 – 15 minút.
- Keď cesto začína ružovieť, vyberieme ho z rúry a navrstvíme naň plnku z tvarohu a opäť dáme piecť. Koláč vytiahneme až tesne pred dopečením a na tvarohovú plnku natrieme lekvár a spravíme mriežky zo snehu.
|