Dvojfarebné šišky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Trocha zmeny nezaškodí ani v tradičných receptoch...Šišky sú výborné,odporúčam ;-)

38-40 ks
porcií

Postup

  1. Do jednej misky dame hladku muku,polohrubu muku,3kopcovite PL kukuricnej muky,Cukor a sol.Cele premiesame lyzicou.Potom pridame zmäknute,dopoli uz spustene maslo(margarin) a vykysnuty kvasok,ktory sme si spravili zo 4,5dl mlieka+25g drozdie.Cesto dobre premackame a vypracujeme polotuhe,vlacnejsie,pomerne nelepive cesto :-) ktore rozdelime na 2 rovnake casti,kazde cesto zvlast do inej misky..
  2. Aby sme dostali kakaove cesto,tak si v jednom pohariku vymiesame dohladka 1-1,5PL kakaa a 2PL oleja.Potom to prstami vmackame do cesta a cesto poriadne prehnetieme-premackame,aby bolo kakaove cele cesto.Cesto sa nelepi,dobre sa snim pracuje :-)
  3. Kakaove cesto potom uz len napravime do bochnika a poprasime vrch mukou.To iste sme spravili aj s bielym cestom,cize po rozdeleni sme ho uz len napravili do bochnika a poprasili trocha mukou.Cesta zakryjeme utierkou a dame na teplejsie miesto nakysnut cca.1h,ale to zalezi aj od vasej izbovej teploty :-)
  4. A tu je uz krasne nakysnute cesto,take bublinkave,vzdusne :-)
  5. Po nakysnuti,si biele cesto rozvalkame na pomucenej doske na hrubku cca.6mm.Potom to kakaove cesto polozime do stredu bieleho a pomaly ho zacneme roztahovat dvomi rukami,az kym nepokryje cele biele cesto.Nieje to nic tazke,musite ho stale medzi prstami roztapkat a tak stale ukladat dalej a dalej smerom von az ku kraju :-) Musite len trocha dbat nato,aby malo vsade rovnaku hrubku :-)
  6. Potom ako sme kakaove cesto naniesli na biele,tak cele este tak zlahka rozvalkame na hrubku 7mm.Nasledne jednym poharom ,ktory zakazdym strcime do muky,vykrajujeme kruhy-sisky.Ja som pouzila pohar s priemerom 6cm,ale mozte robit aj väcsie.Tym,ze ten pohar stlacite,sa zlepia obe cesta,takze sa nemusite bat,ze sa vam to pri peceni nahodou rozpadne :-) Vysli mi cca.40ks..
  7. Sisky nechame pred pecenim este cca.20minut podkysnut.Ukladame ich kakaovou stranou dole,lebo kakaove cesto je tazsie nez biele a tym padom kysne pomalsie nez biele cesto.Kebyze to date opacne,tak tym ze je kakaove tazsie,by tlacilo na biele a nepustilo ho v klude kysnut a cesto by nebolo take dobre lahucke :-) Toto ma naucila moja mama :-)
  8. Po podkysnuti,sisky uz len tradicne vysmazame vo väcsom mnozstve oleja,alebo v tuku ako ste zvyknuty :-) Ja ich vysmazam najprv bielou stranou a potom ich po upeceni otocim :-) Pecu sa na strednom plameni neprikryte.Upecene sisky vykladame na kuchynsky papier,aby odsal prebytocny tuk..
  9. Este teple ich obalujeme v praskovom cukre,ktory sme zmiesali s vanilkovym cukrom.Ja som zmiesala 2dl pr.cukor+2vanilkove.
  10. Sisky su vyborne,lahucke :-) Takto obalene vo vanilkovom cukre su vyborne,ale podla chuti si ich mozte vychutnat aj s vasim oblubenym lekvarom ;-P