Dvojfarebné palacinkové rezy

izabella929 - fotkaizabella929, 18. februára 2012

Vyskúšala som to a podarilo sa. Kakaové palacinky sú ešte chutnejšie, ako klasické.A v tekej kombinovanej podobe sú veru vynikajúce..

60 minút
príprava

Suroviny

2 ks
1 lyžička
 podľa chuti
2 dl
7 dl
600 g
1 lyžica
plnka do palaciniek:
600 g
2 dl
1 balíček
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Z mlieka,cukru, soli, minerálnej vody, vajec a hladkej múky si urobíme svetlé palacinkové cesto. ktoré necháme pol hodinu odpočívať.Občas som ho premiešala.Na palocinkovej panvici som rozohriala olej a vypiekla som 4 veľké biele palacinky.. čím väčšie, ako sa len dá, pretože, do týchto budeme baliť kakaové palacinky..keď mám 4 palacinky hotové, do cesta pridám jednu vrchovatú lyžicu kakaa a riadne cesto vymiešam.

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 1
  2. 2

    Z kakaového cesta tak isto na rozpálenom oleji som vypiekla 8 menších kakaových palaciniek.

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Hotové kakaové palacinky som si preložila na volný plytký tanier..

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešala som si plnku z tvarohu, smotany a vanilkového cukru.

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 4
  5. 5

    Plnkou so naplnila kakaové palacinky a do stredu som dala zavárané čierne rýbezle..

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 5
  6. 6

    Kakaovú palacinku som velmi na tesno ako sa len dala stočila..

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 6
  7. 7

    Všetky kakaové palacinky som takto naplnila tvarohovou plnkou a stočila..Potom som položila na tanier veľkú bielu palacinku a umiestnila som na ňu po dve kakaové palacinky a cesto som stočila tak, aby uzavretie bielej palacinky bolo na spodku.Hotové palacinkové balíčky, som úpokrájala na šírku 6 cm. posypla práškovým cukrom.a prajem vám dobrú chuť...)pozn. doporučujem použiť čerstvé ovocie, napr. višne, čerešne, lebo zavárané čierne rýbezle pustili šťavu pri tesnom stočení palacinky a šťava zaliala kakaové cesto.. lepšie vynikne, keď nepustí veľa šťavy..

    Dvojfarebné palacinkové rezy - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
matata a cesto kakaových je ešte chutnejšie, ako klasické...) díky za komentárik.-))
bejgi
@Izabella929 ty stále niečo nové vymyslíš, ja už ani neviem kedy tie fajnotky vyskúšam všetky :)))
salinka
Táto kombinácia musí byť rozprávková. Naozaj na zahryznutie:-)
marijanka712
@izabella929 pekne si to vymyslela dobre to vypadá , ale kakaové palacinky som skutočne ešte nejedla , ja by som ešte na tú svetlú palacinku dala trocha ribizlového lekváru tiež by to nepoškodilo , ale tomu sa hovorí dobrá kalorická bomba a na vrch ozdobiť šlahačkou a dozdobiť čokoládou a potom sa už len gúľame , ale tento tvoj typ je fakt bomba ukladám skúsim....
izabella929
@marijanka712 máš úplnú pravdu, že som to mohla dozdobiť, aj som to mala v pláne, lenže by nebolo vidieť, ako to má vlastne vyzerať..my sme si to veru ozdobili..)to by bolo treba došpekulovať, lebo ak by sa vytlačil lekvár, už by to skreslovalo rozdiel medzi bielou a kakaovou palacinkou...aj tak som mala obavy, lebo som dala veľa ovocia, a vytlačilo šťavu a už bolo len slabo vidieť na foto tú kakaovú palacinku...
mataliptak
no tééda to je nápad .... jednoduché a krásne , tak takéto niečo by ma nenapadlo ... toto si urobíme ... :-)
elisticka
super vymyslene:-)) musim vyskusat aj nasim urobit a dufam ze sa mi podaria urobit take velke:-))
jeka
ja by som ich ešte zapiekla v nejakom pudingu,ked už mňamka tak nech stojí zato,no nie?Dakujem za návod,často rozmýšľam čo urobiť iného pri pečení palaciniek.
mia2404
:-) no toto kakaové palacinky ukladám a vyskúšam mňaaam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia