Dvojfarebné orechové rezy s lekvárom fotorecept
Foto: Ancicka
Jeden s tých retro babičkiných receptov. Je neskutočne fajnový a ľahký na prípravu.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
200 g mleté |
|
250 g (alebo rastlinný tuk) |
|
2 ks |
|
troška |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
podľa chuti |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
V miske si spracujeme suroviny, okrem kakaa.
-
2
Cesto vyložíme na dosku, prehnetieme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Do jedného pridáme kakao a zapracujeme.
-
3
Tento tmavý diel vyvaľkáme na veľkosť plechu a dáme na vymastený plech. Potrieme lekvárom.
-
4
Prikryjeme vyvaľkaným svetlým cestom a upečieme.
-
5
Upečený a vychladený koláč polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť.
-
6
Pokrájame a dobrú chuť.
Možno som ja niečo poplietla, ale ďakujem za recept.
Ja som si cesto zatočila na valček a išlo to,určite si nič nepoplietla,cesto je ozaj jemné.Ono treba aj trocha šikovnosti pri prenašaní.Pozdravujem.