Dusený kaleráb so smotanou a nivou

Autor receptu: redakcia

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom opekáme plátky kalerábu do zlatista.
  2. Po opečení posledných kúskov všetky ostatné vrátime do panvice, poprášime vegetou a mletým čiernym korením. Pridáme trochu vody a necháme dusiť 10 až 15 minút.
  3. Kaleráby vyberieme a na výpek vylejeme sladkú smotanu a počkáme, kým zovrie. Pridáme nivu a počkáme, kým sa rozpustí, aby sme znovu mohli pridať do tejto omáčky kaleráby.
  4. Podávame s novými zemiakmi, ktoré sme medzitým upiekli na masle v rúre a s umytým a osušeným hlávkovým šalátom.