Dusený baklažán s kuracinkou pre najmenších papkáčov

Autor receptu: tajka06

Toto je jedno z obľúbených jedál mojej ročnej Elišky a možno sa nejaká maminka nechá inšpirovať :)

2-3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažán ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vyrežeme jadro , trošku posolíme a necháme cca 20-30 min odpočívať pri izbovej teplote. Baklažán potom opláchneme, čím sa zbavíme vylúčenej horkej šťavy z drene. Pokrájame ho na malé kocky a podusíme v hrnci s maslom a vodou do zmäknutia. Dáme uvariť do vody kuracie mäsko s pokrájanou mrkvou a štipkou mletej rasce. Po cca 45 min., keď je mrkva mäkká, rozmixujeme mrkvu v troške vody z vývaru a vlejeme do baklažánovej masy. Pridáme nadrobno pokrájané mäsko. Premiešame, zalejeme sladkou smotanou, necháme prevariľ a hotovo . Ja pridávam i štipku soli, no začala som len teraz, pre detičky do jedného roka určite nie! Je to chutná mňamka či už s cestovinami alebo ryžou:)