Dusený baklažán s kuracinkou pre najmenších papkáčov
Autor receptu: tajka06
Toto je jedno z obľúbených jedál mojej ročnej Elišky a možno sa nejaká maminka nechá
inšpirovať :)
2-3 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažán ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vyrežeme jadro , trošku posolíme a necháme cca 20-30 min odpočívať pri izbovej teplote. Baklažán potom opláchneme, čím sa zbavíme vylúčenej horkej šťavy z drene.
Pokrájame ho na malé kocky a podusíme v hrnci s maslom a vodou do zmäknutia.
Dáme uvariť do vody kuracie mäsko s pokrájanou mrkvou a štipkou mletej rasce. Po cca 45 min., keď je mrkva mäkká, rozmixujeme mrkvu v troške vody z vývaru a vlejeme do baklažánovej masy. Pridáme nadrobno pokrájané mäsko. Premiešame, zalejeme sladkou smotanou, necháme prevariľ a hotovo . Ja pridávam i štipku soli, no začala som len teraz, pre detičky do jedného roka určite nie! Je to chutná mňamka či už s cestovinami alebo ryžou:)