Dusené marinované hovädzie

miloss2 - fotkamiloss2, 19. júna 2011
Dusené marinované hovädzie
Foto: miloss2

Túto marinádu používam na viac druhov mäsa,teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.

8
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
200 g
2 dl
1 PL
3 dl




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na rezne a vyklepeme.

    Dusené marinované hovädzie - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si marinádu:nakrájanú cibuľu a zeler zalejeme vývarom,pridáme rajčinový pretlak,červené víno a worcesterskú omáčku.Varíme 20 minút a necháme vychladnúť.

    Dusené marinované hovädzie - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí marinádu rozmixujeme a vložíme do nej mäso.Odložíme na chladné miesto na 6-12 hodín.

    Dusené marinované hovädzie - obrázok 3
  4. 4

    Mäso vyberieme z marinády a prudko opečieme z oboch strán na oleji.Môžeme trochu okoreniť mletým čiernym korením.

    Dusené marinované hovädzie - obrázok 4
  5. 5

    Opečené mäso zalejeme marinádou,pridáme vodu, alebo vývar a dusíme do mäkka.Nakoniec dosolíme podľa chuti.

    Dusené marinované hovädzie - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
tiež sa mi pozdáva tá marináda,,, a vlastne celý recept .... už si dávam do kk
helca103
dnes som robila španielske vtáčky na budúce skusim tento recept tá marináda ma dostala. Jednoduchá ale určite výborná.
dorisa
Ukladám, na hovädzinu nemám veľa receptov. Ďakujem.
evanaaa
Páči sa aj mne. Mal si pekné mäso, dobrá je aj tá marináda, tak si ukladám aj ja recept.
miloss2
Ďakujem za reakcie na marinádu,o tú vlastne v tomto recepte ide,skúšal som ju aj na divinu,je to chutné.Moja drahá hovorí,že nie je problém variť z mäsa,súhlasím,len je problém nájsť ochotného mäsiara(-ku).
tatranka
To mäsko láka samo o sebe, ešte za surového stavu.Jednoducho je krásne.Zvolil si mu ohromné kúpanie ešte v chutnejšej vínkovej marináde.Zemiačky sú krásne opečené,ale ja by som si zvolila ryžu.No to je už vec chuti,hoci mám veľmi rada aj opekané zemiačky.Ukladám si kvôli marináde do KK.
diabambulka
výborne to vyzerá, recept uložím :-) páči sa mi aj reakcia " že nie je problém variť z mäsa,súhlasím,len je problém nájsť ochotného mäsiara(-ku). " perfektné :-D
uzovka
Tak, bola perfektná, už som ju robila podľa tohto receptu, teda našim doma chutila, ďakujem, môžem odporúčať! :)
pacik
Marináda aj finálny výsledok skvelé, marinovala som jelenie mäso, vyskúšam aj hovädzinu :-)