Foto: miloss2
Túto marinádu používam na viac druhov mäsa,teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso narežeme na rezne a vyklepeme.
-
2
Pripravíme si marinádu:nakrájanú cibuľu a zeler zalejeme vývarom,pridáme rajčinový pretlak,červené víno a worcesterskú omáčku.Varíme 20 minút a necháme vychladnúť.
-
3
Po vychladnutí marinádu rozmixujeme a vložíme do nej mäso.Odložíme na chladné miesto na 6-12 hodín.
-
4
Mäso vyberieme z marinády a prudko opečieme z oboch strán na oleji.Môžeme trochu okoreniť mletým čiernym korením.
-
5
Opečené mäso zalejeme marinádou,pridáme vodu, alebo vývar a dusíme do mäkka.Nakoniec dosolíme podľa chuti.
Diskusia k receptu