Dusené marinované hovädzie
Autor receptu: miloss2
Túto marinádu používam na viac druhov mäsa,teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.
8 porcií |
30 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso narežeme na rezne a vyklepeme.
- Pripravíme si marinádu:nakrájanú cibuľu a zeler zalejeme vývarom,pridáme rajčinový pretlak,červené víno a worcesterskú omáčku.Varíme 20 minút a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí marinádu rozmixujeme a vložíme do nej mäso.Odložíme na chladné miesto na 6-12 hodín.
- Mäso vyberieme z marinády a prudko opečieme z oboch strán na oleji.Môžeme trochu okoreniť mletým čiernym korením.
- Opečené mäso zalejeme marinádou,pridáme vodu, alebo vývar a dusíme do mäkka.Nakoniec dosolíme podľa chuti.