Dusené marinované hovädzie

Autor receptu: miloss2

Túto marinádu používam na viac druhov mäsa,teraz som použil falošnú hovädziu sviečkovú.

8
porcií
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso narežeme na rezne a vyklepeme.
  2. Pripravíme si marinádu:nakrájanú cibuľu a zeler zalejeme vývarom,pridáme rajčinový pretlak,červené víno a worcesterskú omáčku.Varíme 20 minút a necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí marinádu rozmixujeme a vložíme do nej mäso.Odložíme na chladné miesto na 6-12 hodín.
  4. Mäso vyberieme z marinády a prudko opečieme z oboch strán na oleji.Môžeme trochu okoreniť mletým čiernym korením.
  5. Opečené mäso zalejeme marinádou,pridáme vodu, alebo vývar a dusíme do mäkka.Nakoniec dosolíme podľa chuti.