Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou

marcelc - fotkamarcelc, 13. decembra 2013
Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Foto: marcelc

Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích stehien môžte použit kuracie prsia.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
1 ks
3 strúčiky
300 ml
1/2 kocky
2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji alebo na masle opražíme slaninku a na kolieska nasekaný pór, pridáme prelisovaný cesnak a kuracie mäso nakrajané na kocky (rezance).

  2. 2

    Zalejeme smotanou, pridáme nasekaný tymián a varíme približne 30 minút alebo kým je mäasko hotové.

  3. 3

    Dochutíme soľou a čierným korením. Podávame s ryžou (ja som zvolil celozrnú).

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Nerozumiem ľuďom, ktorí do vlastnoručne pripraveného jedla na záver s chuťou plesknú bujón, veď ten chuť nevylepšuje, iba kazí a prídel glutamánu sodného a iných E-čok je zaručený.
u mojich chlapcov kurca ide, a uz mi casto dojde fantazia, vcera bolo ´ala mexiko, toto sa mi tiez paci, nevravim ze doslova ale ako inspiracia pekne :)

Pridaj komentár k receptu: