Dusené kuracie mäso s fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Nenáročný recept na prípravu.Zvládne ho hociktorý laik.

9
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vykostené kuracie stehná pokoreníme a mierne posolíme.
  2. Ďalej mäso z oboch strán prudko posmažíme pokiaľ nechytí zlatohnedú kôru.Netrvá to dlho asi 4-5 minút.Vysmažené mäso dáme zatiaľ bokom a zakryjeme ho pokrievkou.
  3. Na výpeku z mäsa posmažíme mix posekanej zeleniny.Zmes neustále miešame,lebo sa nám môže skoro pripáliť.
  4. K posmaženej zelenine potom pridáme paradajkový pretlak a v smažení pokračujeme. Tento proces trvá iba pár minút,len aby sa nám kyseliny z pretlaku uvolnili a pretlak sa nám roztopil.
  5. Na hotovù zeleninu nalejeme zhruba 1000 ml teplej vody,vložíme do nej posmažené kuracie mäso.K vývaru pridáme koreniny.Zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme 15 minút.
  6. Po uplynutí 15-tich minút pridáme k pripravujúcemu sa jedlu oplàchnutú fazuľu a dielo povaríme ešte zo 5 minút.Ja som pridal 2 x 465 g fazuľe ,ale vy si recept upravte prosím podľa vášho gusta a možností.Pri konci varenia guláš ochutnáme a keď treba ,,doladíme" ho prísadami,alebo vodou.K dnešnému obedu vám želám dobrú chuť.