Dusené hovädzie rezne (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mala som 1,2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.
  2. Mäso som narezala na plátky. Štyri kusy som odrezala hrubé na 2 cm. Natrela som ich olejom a odložila do chladničky. Tie budú na inú prípravu. Zvyšok na 1 cm hrubé rezne. Vyšlo mi 6 kusov.
  3. Mäso som vyklepala, osolila, okorenila. Nakrájala som si údenú slaninu, očistila som si jednu cibuľu. Do misky som rozbila tri vajíčka. Na tanier som nasypala strúhanku.
  4. Rozohriala som 2 pl oleja. Mäso som obalila v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach. Opiekla som ich.
  5. Opečené som vyberala na tanier.
  6. Vo výpeku som opiekla údenú slaninu pokrájanú na kocky, potom som pridala jednu cibuľu. Nakoniec som do tlakového hrnca pridala opečené mäso. Zaliala som ho vývarom, ktorý som varila k obedu. Dala som tri naberačky, čo je asi 3 dcl. Pridala som aj nakrájanú zaváranú uhorku. Mäso som dusila 40 minút.
  7. Recept pochádza zo starého kalendára. Papier je už zažltnutý, takže je staručký. Mäso sa malo piecť v rúre. Ja som však zvolila tlakový hrniec. Mäsko bolo mäkké. K mäsu som spravila cestovinu a čerstvý hlávkový šalát.