Dusené hovädzie rezne (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Postup- Mala som 1,2 kg hovädzie zo stehna. Najprv som mäso zbavila tuku.
- Mäso som narezala na plátky. Štyri kusy som odrezala hrubé na 2 cm. Natrela som ich olejom a odložila do chladničky. Tie budú na inú prípravu. Zvyšok na 1 cm hrubé rezne. Vyšlo mi 6 kusov.
- Mäso som vyklepala, osolila, okorenila. Nakrájala som si údenú slaninu, očistila som si jednu cibuľu. Do misky som rozbila tri vajíčka. Na tanier som nasypala strúhanku.
- Rozohriala som 2 pl oleja. Mäso som obalila v strúhanke, potom v rozšľahaných vajíčkach. Opiekla som ich.
- Opečené som vyberala na tanier.
- Vo výpeku som opiekla údenú slaninu pokrájanú na kocky, potom som pridala jednu cibuľu. Nakoniec som do tlakového hrnca pridala opečené mäso. Zaliala som ho vývarom, ktorý som varila k obedu. Dala som tri naberačky, čo je asi 3 dcl. Pridala som aj nakrájanú zaváranú uhorku. Mäso som dusila 40 minút.
- Recept pochádza zo starého kalendára. Papier je už zažltnutý, takže je staručký. Mäso sa malo piecť v rúre. Ja som však zvolila tlakový hrniec. Mäsko bolo mäkké. K mäsu som spravila cestovinu a čerstvý hlávkový šalát.
|