Dunajské vlny

Autor receptu: bejulienka

Úžasne veľa krému. Nebojte sa odpaľovaného cesta, nie je to nič zložité, len nesmiete rúru otvoriť 20min!

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme tuk a necháme ho roztopiť. Ak je, pridáme naraz múku a hneď miešame, asi 30sek. Cesto by sa malo odlepovať od hrnca.
  2. Podľa receptu pridáme vajcia do vychladnutej zmesi, ja pridávam aj hneď po odstavení zo sporáka. Takže pridáme 6 vajec, po každom vajci cesto premiešame alebo zamixujeme. Mixujeme asi 1min.
  3. 2 plechy si vymastíme, vymúčime a cesto "vylejeme" rovnomerne na oba plechy. Cesto stierkou porozťahujeme po celom plechu. Bude sa akoby odliepať, zdvíhať z plechu aj s múkou, ale len roztierajte. Bude to len tenká vrstva. A vložíme do rúry na 160C na 20min. Pri odpaľovanom ceste sa nesmie rúra skôr otvoriť, aby cesto "nespadlo". Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť oba plechy naraz.
  4. Medzitým si uvaríme krém- mlieko so zl. klasom a vanilkovým cukrom, 50g práškovým cukrom uvaríme na hustú kašu. Margarín či maslo si vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a dodáme do vychladnutej kaše.
  5. Po vybratí z rúry cesto necháme vychladnúť/to je chvíľa/, špachtličkou ho poodlepujeme z plechu. Na jedno cesto dáme všetku plnku, poroztierame ho do jamiek, natrieme aj vrchy "Tatier" a prikryjeme druhým cestom. Posypeme práškovým cukrom, makrájame na široké kocky.