Dunajské vlny
Autor receptu: bejulienka
Úžasne veľa krému. Nebojte sa odpaľovaného cesta, nie je to nič zložité, len nesmiete rúru
otvoriť 20min!
20 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Do hrnca nalejeme vodu, pridáme tuk a necháme ho roztopiť. Ak je, pridáme naraz múku a hneď miešame, asi 30sek. Cesto by sa malo odlepovať od hrnca.
- Podľa receptu pridáme vajcia do vychladnutej zmesi, ja pridávam aj hneď po odstavení zo sporáka. Takže pridáme 6 vajec, po každom vajci cesto premiešame alebo zamixujeme. Mixujeme asi 1min.
- 2 plechy si vymastíme, vymúčime a cesto "vylejeme" rovnomerne na oba plechy. Cesto stierkou porozťahujeme po celom plechu. Bude sa akoby odliepať, zdvíhať z plechu aj s múkou, ale len roztierajte. Bude to len tenká vrstva. A vložíme do rúry na 160C na 20min. Pri odpaľovanom ceste sa nesmie rúra skôr otvoriť, aby cesto "nespadlo". Ak máte teplovzdušnú rúru, môžete piecť oba plechy naraz.
- Medzitým si uvaríme krém- mlieko so zl. klasom a vanilkovým cukrom, 50g práškovým cukrom uvaríme na hustú kašu. Margarín či maslo si vymiešame so zvyšným práškovým cukrom a dodáme do vychladnutej kaše.
- Po vybratí z rúry cesto necháme vychladnúť/to je chvíľa/, špachtličkou ho poodlepujeme z plechu. Na jedno cesto dáme všetku plnku, poroztierame ho do jamiek, natrieme aj vrchy "Tatier" a prikryjeme druhým cestom. Posypeme práškovým cukrom, makrájame na široké kocky.