Foto: monnikka
Neplánovane som sa rozhodla niečo upiecť pre prípad, že ma v sviatočný deň prekvapí neohlásená návšteva, a zo surovín, čo som mala doma vznikol Zobraziť celý popisNeplánovane som sa rozhodla niečo upiecť pre prípad, že ma v sviatočný deň prekvapí neohlásená návšteva, a zo surovín, čo som mala doma vznikol tento koláčik, návšteva síce neprišla no z koláča neostala ani štipka, akurát pár kúskov som schovala pre susedu:)
Postup
-
1
Cesto:Celé vajcia vymiešame s cukrom, postupne primiešavame ostatné prísady okrem kakaa, cesto rozdelíme na polovice, do jednej dáme 2 PL kakaa, na plech dáme bledé cesto, potom sa snažíme na povrch roztrieť kakaové cesto, poukladáme polky broskýň reznou stranou hore, ja som tie polky ešte poprekrajovala, lebo boli veľké, takže u mňa to boli štvrťky, dáme upiecť, ja som piekla na 180 stupňov asi 20 minút, odskúšala som špajdlou, nechala vychladnúť.
- 2
Plnka: Šťavu z kompótu dolejeme do pol litra vodou, 4 dcl dáme variť, v ostatnom 1dcl rozmiešame zlatý klas a vlejeme do vriacej šťavy, uvaríme, do horúceho vmiešať maslo, nechať vychladnúť za občasného premiešania, potom primiešať tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom, ja som to len ručne metličkou vymiešala.
- 3
Plnku natrieme na vychladnutý koláč, ja som ozdobila postrúhanou čokoládou, nechala som ztuhnúť a snažila sa pokrájať tak, aby v každom kúsku bola broskyňa......dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu