Dunajské vlny s tvarohovou plnkou

monnikka - fotkamonnikka, 9. mája 2012
Dunajské vlny s tvarohovou plnkou
Foto: monnikka

Neplánovane som sa rozhodla niečo upiecť pre prípad, že ma v sviatočný deň prekvapí neohlásená návšteva, a zo surovín, čo som mala doma vznikol Zobraziť celý popisNeplánovane som sa rozhodla niečo upiecť pre prípad, že ma v sviatočný deň prekvapí neohlásená návšteva, a zo surovín, čo som mala doma vznikol tento koláčik, návšteva síce neprišla no z koláča neostala ani štipka, akurát pár kúskov som schovala pre susedu:)

Suroviny

2 ks
1 hrnček 2,5dcl
1/2 hrnček
2 hrnček
1 ks
1 ks
1 hrnček
Plnka:
1 ks
150 g
7 PL
250 g




Postup

  1. 1

    Cesto:Celé vajcia vymiešame s cukrom, postupne primiešavame ostatné prísady okrem kakaa, cesto rozdelíme na polovice, do jednej dáme 2 PL kakaa, na plech dáme bledé cesto, potom sa snažíme na povrch roztrieť kakaové cesto, poukladáme polky broskýň reznou stranou hore, ja som tie polky ešte poprekrajovala, lebo boli veľké, takže u mňa to boli štvrťky, dáme upiecť, ja som piekla na 180 stupňov asi 20 minút, odskúšala som špajdlou, nechala vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Šťavu z kompótu dolejeme do pol litra vodou, 4 dcl dáme variť, v ostatnom 1dcl rozmiešame zlatý klas a vlejeme do vriacej šťavy, uvaríme, do horúceho vmiešať maslo, nechať vychladnúť za občasného premiešania, potom primiešať tvaroh vymiešaný s práškovým cukrom, ja som to len ručne metličkou vymiešala.

  3. 3

    Plnku natrieme na vychladnutý koláč, ja som ozdobila postrúhanou čokoládou, nechala som ztuhnúť a snažila sa pokrájať tak, aby v každom kúsku bola broskyňa......dobrú chuť.

Diskusia k receptu

gabikapb
@Monnikka vyzerá dobre ten koláčik, chcem sa spýtať, na aký veľký plech si piekla? Chcela by som ho vyskúšať, tak aby som si vedela prispôsobiť, ďakujem :-)
afataga
pekny kolacik a asi aj dobry, aj ked dunajske vlny to nie su
soncya
@afataga , recepty zo života tuším č. 3, recept dunajské vlny, takto je uvedený v knihe. ale ty asi myslíš pod dunajskými vlnami ten odpaľovaný?
monnikka
gabikapb: piekla som na plechu 35x35 vnútorné rozmery, tak nech sa ti vydarí
monnikka
afataga: názov som dala podľa podobného koláča, ktorý mi kedysi prišiel mailom, akurát, že ten bol s marhuľami, plnka nebola s tvarohom, a cesto bolo zo 6 vajec.....,ale suseda mi tiež povedala, že pod tým názvom pozná odpaľovaný, tak sú to menovci:-)
zdezda
parádny koláčik, všetko doma naň mám, som na PN, takže ho určite urobím :-)
stacy77777
či už dunajské vlny alebo veľhory,nič to nemení na veci,že koláčik vyzerá úplne skvele a tvarohové milujem,takže ukladám a určite vyskúšam. tiež mám doma "vytrhnutú stranu" už ani neviem z akého časopisu a sú tam dunajské vlny s kakaovým cestom,maslovou plnkou a višňami. Tiež vyzerá skvele,ale tento tvoj tvarohový ma láka omnoho viac
afataga
mas pravdu, myslela som ten odpalovany, ale to nevadi, hlavne ze je dobry :-) toto mi trochu pripomina bublaninu s tvarohom, co zasa nevadi, ludia stale vymyslaju nove variacie
ola111
Musí byť výborný,tvaroh a ovocie,to je dobrá kombinácia:-)
mariaklara
Aj ja tak odkladám pre dobrú susedku - Moniku, vždy sa jej niečo utrie. Páči sa mi, ukladám.
evanaaa
Mne sa páči tiež, hlavne tá plnka, tak si ho zaznačím, broskyne ešte hádam mám.@afataga , spomínaš bublaninu s tvarohom, nevedela som, že aj tam sa dáva plnka, viem len, že sa na cesto dá ovocie a je to ako piškóta, ale žeby aj tvaroh......nepoznám.
jarunka
Ja poznam "Dunajske vlny" taketo; biele cesto na to tmave cesto a potom na to sa ukladaju do riadkov po dlzke plechu stvtky brokyn (kompot) broskyne klesnu a tym savytvaraju vlny. Na vrch ide este krem. V reze vyzera pekne. Uz som ho velmi davno nerobila.
marijana
v sobotu som ho robila a manzelovi velmi chutill! naozaj vyborny!!!!
stacy77777
koláčik upečený, už takmer aj zjedený, naozaj veľmi chutný, šťavnatý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia