Due formaggio špargľa (fotorecept)
Autor receptu: andul
Hľadala som mnoho receptov na spracovanie špargle a tak som si zobrala z každého rožka troška a výsledkom je tento môj najobľúbenejší recept, ktorý ocenia najmä milovníci talianskej kuchyne.
Dobrú chuť :)
Postup
- Špargľu si umyjeme, odrežeme kúsok na konci stonky a rozkrojíme špargľu na polovicu
- Do hrnca dáme zavrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a 1 PL cukru kryštál. Keď bude voda vrieť vhodíme najskôr spodné konce špargle a po 3 minútach k nim hodíme aj druhé polky. Varíme este ďalšie 3 minútky.
- Kým sa varia, nastrúhame si eidam aj parmezán ( na jemnom struhadle). Množstvo syru závisí od množstva špargle.
- Uvarenú špargľu dáme do maslom vymastenej zapekacej misy. Na spodné konce nasypeme eidam a na vrchné konce parmezán. Všetko to polejeme šťavou z citrónu ( ale opatrne s ňou). Na vrch dáme plátky masla a vložíme do predhriatej rúry na 200*C . Pečieme pokým sa nám nerozpusti parmezán.
- Na tanier servírujeme s plátkami šunky, poprípade aj s cherry paradajkami. Ja som dala jahôdky, ale to iba pre oko ;)