Kozľacie mäso

  • Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené (fotorecept)

    Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené (fotorecept)

    Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s česnekem. Zkuste vynechat cibuli, bylinky, použijte pouze a jenom česnek. Výsledná chuť je nejlepší, jakou vám jehněčí...

  • Pomaly pečená  hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)

    Pomaly pečená hruď z kozliatka s plnkou s vnútornosťami (fotorecept)

    Kozliatko ako aj jahniatko pripravujeme doma pomerne často. Takto v celku som ale ešte hruď neskúšala, dala som na radu tetušky, od ktorej kozliatko bolo, a dobre som urobila:)

  • Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept)

    Krémrole plnené plnenou paprikou (fotorecept)

    Netradičný názov, ale v podstate sa to ani ináč nedá pomenovať. Videl som to v Nápadoch, ktoré mi posielajú priatelia ako prezentácie a reklamy. Vyskúšal som to a je to tu.

  • Balkánské jehněčí

    Balkánské jehněčí

    Není to jenom výborné jídlo, ale jeho příprava je hezkou hrou. Použít kromě jehněčího můžete i skopové, kůzlečí. Majitelům nechuti k těmto masům se nabízí varianta z masa vepřového.

    Množství surovin jsou pouze orientační....

  • Boršč od Dnepra (fotorecept)

    Boršč od Dnepra (fotorecept)

    Tak ako som sľúbil v diskusii, pripájam môj recept od Dnepra z mesta Čerkasy. Recept je jednoduchý, ale skutočne dobrý sa mi vydaril až po dvoch rokoch skúšania. Nevaril som ho každý deň, ale som...

  • Kozľacinka s kôprovou omáčkou

    Kozľacinka s kôprovou omáčkou

    Dostali sme od známeho mäsko z mladého kozľaťa, tak som rozmýšľala že čo s ním... Záhon kôpru, ktorý ma včera privítal v záhrade, ma presvedčil o dnešnom nedeľnom obede a vyriešil moju dilemu s kozľacinou....

  • Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami,  slivkami a medom (fotorecept)

    Tajine z kozľacieho mäsa so sušenými marhuľami, slivkami a medom (fotorecept)

    Pri tomto výraznom, korenistom zimnom jedle typickom pre Severnú Afriku som sa inšpirovala receptami z kuchárskej knihy Tajines et autres saveurs d’Orient od D. Basana. Jeho lahodná, i keď pre nás trochu...

  • Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

    Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

    Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch strán, posypeme šalviou, tymiánom a rascou. Pekáč priklopíme a pečieme pri 200°C asi pol hodiny. Potom mäso vyberieme...

  • Pečené stehienko z mladého kozliatka (fotorecept)

    Pečené stehienko z mladého kozliatka (fotorecept)

    Recept mám od mojej dcéry, doma chovajú kozliatka, ja som ochutnala len kúsok, zato môj manžel si pochutnal až, až.

  • Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)

    Kozľacie mäso so šalviou (fotorecept)

    Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa , bola som v rozpakoch :co s ním? Na Vareche som našla iba jeden recept /ten mi nevyhovoval/ a tak som...

  • Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou

    Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou

    Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.

  • Polnočný plnený rezeň

    Polnočný plnený rezeň

    "Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička. Musím však dodať, že to bolo predvčerom tesne po polnoci. Sledovali sme v TV "Riečne monštrá" a pohľad na...

  • Recept bez obrázku

    Baraní guláš

    Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist