Drožďová nátierka
Autor receptu: sjuz
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom byte :)
Ale teraz ju zbožňujem. Žial - len ja. A keď dostanem na ňu chuť, musím pretrpieť hundranie mojich dvoch chlapov :))
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olej opražíme do zlata cibuľu, aj slaninku na maličké kocky. Nemusí byť.
Pridáme rozdrobené kocky droždia, premiešame kým sa nerozpustí. Osolíme, mierne okoreníme.
- Rozklepneme vajce, miešame, až kým sa vajce nezahustí ako v praženici.
- Odstavíme, primiešame malú lyžičku horčice, na drobno pokrájanú kyslú uhorku a posekanú petržlenovú vňať.
Najlepšie chutí na čerstvom chlebíku :)
Dobrú chuť!