Drožďová nátierka

Autor receptu: sjuz

Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom byte :) Ale teraz ju zbožňujem. Žial - len ja. A keď dostanem na ňu chuť, musím pretrpieť hundranie mojich dvoch chlapov :))

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olej opražíme do zlata cibuľu, aj slaninku na maličké kocky. Nemusí byť. Pridáme rozdrobené kocky droždia, premiešame kým sa nerozpustí. Osolíme, mierne okoreníme.
  2. Rozklepneme vajce, miešame, až kým sa vajce nezahustí ako v praženici.
  3. Odstavíme, primiešame malú lyžičku horčice, na drobno pokrájanú kyslú uhorku a posekanú petržlenovú vňať. Najlepšie chutí na čerstvom chlebíku :) Dobrú chuť!