Double burger s červenou repou

Hellmann´s
, 28. júna 2015
Double burger s červenou repou
Foto: Unilever
1
porcia
35 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

130 g
1 PL
1 ks
1 plátok (najlepšie marinovaná v sladkokyslom náleve)
1 hrsť
1 PL
3 čl




Postup

  1. 1

    Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.

  2. 2

    Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 – 4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na trikrát a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.

  3. 3

    Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme červenú repu, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann‘s a prikryjeme prostredným dielom žemle.

  4. 4

    Na žemľu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme chrumkavým „viečkom“ žemle.

Diskusia k receptu

igorc
ajvar nie je paprikova pasta:
Zdroj WIKI
Ajvar (cyrilikou: ajвар, výslovnosť ajvar) je čalamáda, pripravovaná predovšetkým z červených paprík s baklažánom, cesnakom a chilli. Ajvar pochádza zo srbskej kuchyne, a bol preto dlho známy ako "srbský šalát"[1] alebo "srbský zeleninový kaviár".[2] Po druhej svetovej vojne sa stal v Juhoslávii populárny ako šalát (príloha) a dnes je populárny na Balkáne. Pôvodný domáci ajvar je vyrobený z pečených paprík, zatiaľ čo niektorí výrobcovia používajú priemyselné varené papriky, čo vedie k nižšej kvalite. Podľa množstva kapsaicínu v paprikách a množstvo pridaných chilli paprík, môže byť sladký, pikantný (najčastejšie), alebo veľmi pálivý.
ja len ze vysledok v chuti moze byt uplne iny :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia