Double burger s červenou repou
Autor receptu: redakcia
1 porcia |
35 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú asi 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť.
- Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3 – 4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme asi 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na trikrát a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.
- Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme červenú repu, potrieme druhou lyžičkou tatárskej omáčky Hellmann‘s a prikryjeme prostredným dielom žemle.
- Na žemľu rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann‘s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme chrumkavým „viečkom“ žemle.
|