Foto: sandriw
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj tento recept. Navyše je to sladký recept ;) Viac na: Zobraziť celý popisMilujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj tento recept. Navyše je to sladký recept ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcie
Postup
-
1
Anko: Aby sme fazuľu zbavili prípadnej horkosti, zalejeme ju väčším množstvom vody, privedieme do varu a varíme 5 min. Vodu zlejeme a postup zopakujeme. Fazuľu scedíme a zalejeme 700 ml vody. Aby sa fazuľa varila rovnomerne, väčší kus alobalu poskladáme a položíme ho na fazuľu (môžeme aj zaťažiť). Privedieme do varu a varíme do zmäknutia (30 – 60 min). Keď je fazuľa mäkká, odstavíme je z ohňa a necháme 10 – 15 min dôjsť. Zlejeme väčšinu vody (necháme si ju bokom, ak by bola nakoniec fazuľová zmes príliš hustá) a opäť privedieme do varu. Pridáme cukor jednu tretinu cukru, premiešame a necháme 5 minúť redukovať vodu. Zopakujeme so zvyškom dvoch tretín cukru. Necháme vychladnúť.
-
2
Dorayaki: Vajcia vymiešame, pridáme cukor a dobre vymiešame. Pridáme med a premiešame. Múku zmiešame s PDP a presytkujeme do vajcovej zmesi. Vymiešame, pridáme vodu a zmiešame. Necháme 30 min odstáť v chladničke. Panvicu rozpálime, potrieme olejom a pečieme lievance z 2 PL cesta. Keď sa na povrchu objavia bublinky obrátime.
v recp. sa mi páči ako si ju s tým cukrom kandovala, určite trošku skaramelizovala.. vyskúšame tento postup, už sa teším na ďaľšiu návštevu bezlepkáčov.../samo, že bez doliek/...možno aj s lúpaným cícerom, je zdravší….
v recp. sa mi páči ako si ju s tým cukrom kandovala, určite trošku skaramelizovala.. vyskúšame tento postup, už sa teším na ďaľšiu návštevu bezlepkáčov.../samo, že bez doliek/...možno aj s lúpaným cícerom, je zdravší….