Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)

sandriw - fotkasandriw, 26. septembra 2014
Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Foto: sandriw

Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj tento recept. Navyše je to sladký recept ;) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

4
porcie

Suroviny

Lievance:
2 ks
100 g
1/2 ČL
50 g
1 PL
2 ČL
Anko:
200 g
180 g
700 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Anko: Aby sme fazuľu zbavili prípadnej horkosti, zalejeme ju väčším množstvom vody, privedieme do varu a varíme 5 min. Vodu zlejeme a postup zopakujeme. Fazuľu scedíme a zalejeme 700 ml vody. Aby sa fazuľa varila rovnomerne, väčší kus alobalu poskladáme a položíme ho na fazuľu (môžeme aj zaťažiť). Privedieme do varu a varíme do zmäknutia (30 – 60 min). Keď je fazuľa mäkká, odstavíme je z ohňa a necháme 10 – 15 min dôjsť. Zlejeme väčšinu vody (necháme si ju bokom, ak by bola nakoniec fazuľová zmes príliš hustá) a opäť privedieme do varu. Pridáme cukor jednu tretinu cukru, premiešame a necháme 5 minúť redukovať vodu. Zopakujeme so zvyškom dvoch tretín cukru. Necháme vychladnúť.

    Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko) - obrázok 1
  2. 2

    Dorayaki: Vajcia vymiešame, pridáme cukor a dobre vymiešame. Pridáme med a premiešame. Múku zmiešame s PDP a presytkujeme do vajcovej zmesi. Vymiešame, pridáme vodu a zmiešame. Necháme 30 min odstáť v chladničke. Panvicu rozpálime, potrieme olejom a pečieme lievance z 2 PL cesta. Keď sa na povrchu objavia bublinky obrátime.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Musi to byt velmi dobre.Fazulove plnky su u nas menej zname,ale v azijskej velmi rozsirena.Davam si tam velmi dobru zmrzlinu prave z cervenej fazule.
v našej rodine sú fazuľové maškrty známe - pridávame príchute ako do gaštanového pyré, alebo oprežené oriešky a podávame so šľahačkou…
v recp. sa mi páči ako si ju s tým cukrom kandovala, určite trošku skaramelizovala.. vyskúšame tento postup, už sa teším na ďaľšiu návštevu bezlepkáčov.../samo, že bez doliek/...možno aj s lúpaným cícerom, je zdravší….
v našej rodine sú fazuľové maškrty známe - pridávame príchute ako do gaštanového pyré, alebo oprežené oriešky a podávame so šľahačkou…
v recp. sa mi páči ako si ju s tým cukrom kandovala, určite trošku skaramelizovala.. vyskúšame tento postup, už sa teším na ďaľšiu návštevu bezlepkáčov.../samo, že bez doliek/...možno aj s lúpaným cícerom, je zdravší….

Pridaj komentár k receptu: