Dorayaki s falošným karamelom

mlsalka - fotkamlsalka, 20. októbra 2012

Japonské palacinky, hrnček ako odmerka mal 250ml

14
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks celé
2/3 hrnček
1 PL
1 hrnček
1 PL
0,5 PL
Karamel:
1 hrnček
1/2 hrnček
1/3 hrnček




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise zmiešame vajcia, cukor a med a dobre rozšľaháme, až zmes bude nadýchaná. Preosejeme múku a prášok do pečiva do misy a premiešame. V chladničke necháme odpočinúť 15 minút.

  2. 2

    Potom vmiešame ½ lyžice vody. Malo by to byť trochu hrubšie ako lievance. Ak je cesto príliš riedke, budú palacinky príliš ploché a nie nadýchané.

  3. 3

    Rozohrejte veľkú nelepivú panvicu na stredne nízkej až strednej teplote. Ponorte papierový uterák do oleja a vymažte panvicu olejom. Polievkovou lyžicou nalejte cesto na panvicu a vytvorte 6 cm placku. Keď vidíte, že povrch cesta začne bublinkovať, prevrátime a pražíme druhú stranu.

  4. 4

    Presunieme na tanier a prikryjeme vlhkou utierkou, aby sme zabránili vysychaniu. Zlepíme s lekvárom (prave dorayaki sa plnia naplnou zo sladkej fazule, nechcelo sa mi s nou babrat) ako sendvič. Do stredu dáme väčšie množstvo náplne, takže tvar palacinky bude zakrivený (stredná časť by mala byť vyššia). Rýchlo zabalíme do fólie, až kým ich nebudeme chcieť jesť.

  5. 5

    Karamel: všetko rozmixovať do hladka. potom nim polejeme hotove dorayaki.

Diskusia k receptu

tiginko
vyzerá to zaujímavo, určite to vyskúšam, len škoda že ste nepridala nejakú fotku...na svoj vek ste ešte celkom čiperná - nedovolila som si ani tykať :-)
mlsalka
heh. vek nie je dolezity, mozes tykat. fotku pridam casom, teraz som nestihala :-)
tiginko
tak oukej, keď si si teda tých 107 rokov zrušila, tak potykám :-)...ale fakt by ma zaujímalo, ako tieto dorayaki vyzerajú...
2010
@tiginko , ty si daka zvedava no taky maly lievanec v japonsku tradicne plneny fazulou alebo dacim inym :)


tiginko
@2010 ako vzdy pohotovy :-) ...aspon mam aku-taku predstavu, lebo vyssie uvedeny recept podla @mlsalka je trochu nejasny - spomina lekvar na spojenie dvoch vrstiev a neviem ci tym karamelom to na zaver polieva...
mlsalka
hehe ano karamelom polievame :-) rcp som spisala narychlo -> opravim
2010
@tiginko , u nas tieto lievance predavaju ako fast food , su vacsinou plnene tou cervenou fazulou ( chuti to podobne ako gastany ).



slavka11
ja sa chcem opytat nejde tam ziadna tekutina. Ani mlieko a vody pol lyzicky nebude to prilih tuhe cesto?
mlsalka
@slavka11 nejde tam tekutina, cesto nema byt take riedke ako na klasicke palacinky. ma byt trochu hustejsie, podobne ako na lievance :-)
slavka11
noo tak uz som skusala americke palacinky, wafle, vymyslela som si vlastne kapucinovo-jablkove lievanceky tak este vyskusam japonske ked uz je ta globalizacia
tiginko
@fascinuju ma tieto velkovyrobne fast foodov, mne sa ani nechce verit, ze sa to kvantum expresne vyrobenych jedal zje...
2010
@tiginko , v japonsku by som to skor nazval ulicne jedlo ako fast food, predavaju velky vyber kvalitnych tradicnych specialit a je tam vzdy rada su cerstve a neoklamane :)



mlsalka
@2010 podla mojho receptu tam tolko vody nejde :-)) tieto palacinky su skoro ako z piskotoveho cesta. take jemnucke, lahucke a sladucke. robila som ich 2x raz som dala 1PL vody a tentokrat ziadnu a boli dobre :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia