Japonské palacinky, hrnček ako odmerka mal 250ml
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 ks celé |
|
2/3 hrnček |
|
1 PL |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
0,5 PL |
|
Karamel: | |
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/3 hrnček |
|
Postup
-
1
Vo veľkej mise zmiešame vajcia, cukor a med a dobre rozšľaháme, až zmes bude nadýchaná. Preosejeme múku a prášok do pečiva do misy a premiešame. V chladničke necháme odpočinúť 15 minút.
- 2
Potom vmiešame ½ lyžice vody. Malo by to byť trochu hrubšie ako lievance. Ak je cesto príliš riedke, budú palacinky príliš ploché a nie nadýchané.
- 3
Rozohrejte veľkú nelepivú panvicu na stredne nízkej až strednej teplote. Ponorte papierový uterák do oleja a vymažte panvicu olejom. Polievkovou lyžicou nalejte cesto na panvicu a vytvorte 6 cm placku. Keď vidíte, že povrch cesta začne bublinkovať, prevrátime a pražíme druhú stranu.
- 4
Presunieme na tanier a prikryjeme vlhkou utierkou, aby sme zabránili vysychaniu. Zlepíme s lekvárom (prave dorayaki sa plnia naplnou zo sladkej fazule, nechcelo sa mi s nou babrat) ako sendvič. Do stredu dáme väčšie množstvo náplne, takže tvar palacinky bude zakrivený (stredná časť by mala byť vyššia). Rýchlo zabalíme do fólie, až kým ich nebudeme chcieť jesť.
- 5
Karamel: všetko rozmixovať do hladka. potom nim polejeme hotove dorayaki.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
shizuokagourmet.com/japanese-cake-dorayaki-basic-recipe/...