Tento recept mám z nemeckého časopisu, robila som ho viackrát, je fakt dobrý a veľmi jednoduchý. POZOR! Zo sladkostí sa priberá! :-)
príprava
Postup
-
1
Práškový cukor zmiešame s najemno nastrúhanými mandľami, pridáme pár kvapiek vaječného bielka a v rukách miesime. Nedajte sa odradiť, trvá to hodnú chvíľu, kým sa zo sypkých zmesí pomocou bielka stane jednoliata hmota. Nepridávajte bezhlavo bielka. Miesime vo vlastných rukách. Keď ako tak drží hmota pokope, prehadzujeme z ruky do ruky a ďalej miesime. Trvá to aj hodinu,dve, ale výsledok stojí za to.
- 2
Túto hmotu môžete použiť do rôznych ovocných koláčov, veľmi dobrá je do vianočnej štóly, do vianočiek a keď ju opracujete v rukách veľmi dôkladne, tak aj na výrobu ozdôb na koláče a torty. To upozornenie som napísala preto, lebo sa použije rovnaký diel cukru (!) a mandlí.
- 3
Pretože príprava domáceho marcipánu je na prácu veľmi náročná, určite mnohé z nás dajú prednosť kúpenému, aj keď drahému marcipánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľa úspechov.
Ale pravé orechovéééééééééé je pridať vaječný bielok, len pár kvapiek!
:)