Domáci chlieb

Autor receptu: guru

Tak som sa raz rozhodol že je čas upiecť domáci chlieb :)

35 minút
príprava
60 minút
na 250-180 °C

Postup

  1. Do misky kysky preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, rascu, olej a zarobíme cesto s vodou. Po vykysnutí cesta preložíme cesto na plech ktorý sme potreli olejom a necháme kysnúť ešte cca 15 minút
  2. Z cesta vytvarujeme bochník ktorý následne rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do tvaru chlebíka.
  3. Chlieb potrieme pred pečením vodou(poprípade osolenou vodou) voda spôsobí že chlieb bude mať peknú kôrku.
  4. Pečieme v rozohriatej rúre pri 250°C 20 minút, následne pri 180°C 40 minút, chlieb potierame aj počas pečenia aspoň jeden krát. Po upečení môžme chlieb potrieť cesnakovou vodou.
  5. Dobrú chuť