Domáci chlieb
Autor receptu: guru
Tak som sa raz rozhodol že je čas upiecť domáci chlieb :)
35 minút príprava |
60 minút na 250-180 °C |
Postup
- Do misky kysky preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, premiešame, pridáme droždie, rascu, olej a zarobíme cesto s vodou. Po vykysnutí cesta preložíme cesto na plech ktorý sme potreli olejom a necháme kysnúť ešte cca 15 minút
- Z cesta vytvarujeme bochník ktorý následne rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do tvaru chlebíka.
- Chlieb potrieme pred pečením vodou(poprípade osolenou vodou) voda spôsobí že chlieb bude mať peknú kôrku.
- Pečieme v rozohriatej rúre pri 250°C 20 minút, následne pri 180°C 40 minút, chlieb potierame aj počas pečenia aspoň jeden krát. Po upečení môžme chlieb potrieť cesnakovou vodou.
- Dobrú chuť