Domáci chlieb
Autor receptu: olinka12
V dedine kde byvam mám cestu do obchodu bez chodníka, aby sme nemuseli ryskovať tak sme sa rozhodli pre kúpu domácej pekárne.Zo začiatku to bolo ťažké lebo ingrediencie v receptoch pekárničky bolo treba zháňať a bolo to aj dosť drahé.Uvítala som hotové zmesy a s tým mám veľmi dobré kúsenosti. I keď aj s tým som experimentovala až sa výsledok dostavil.
5 minút príprava |
2,53 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky ingrediencie dám do domácej pekárne .Program na veľký bochník a kôrku na tmavú. To je progam na 2 hodiny 53 minút. Často používam program z odstaveným štartom, že nastavím aby piecka začala miesiť o tretej v noci a o šiestej chlebík rozvoniava po celom dome. Odmerku som uviedla, mám na mysli čo je priložená k DP ona sa rovná KL. Chlebová zmes sa môže nahradiť iba hladkou múkou alebo celozrnou vtedy treba pridať soľ aj droždie.