Domáci chlebík

majuskam - bez fotkymajuskam, 22. februára 2013
Domáci chlebík
Foto: majuskam

Suroviny

750 g
1 ks
podľa chuti
1,5 hrnčeka
1,5 ČL
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nasucho zmiešame múku, droždie, soľ, a to čo sme sa rozhodli pridať do chlebíka. Pridáme vodu najskôr radšej menej s hustším cestnom sa lepšie pracuje. Nemiesime iba zmiešame do hladkého cesta aby neboli hrudky. Necháme kysnúť 4hodinky na teplom mieste (nedávala by som do mysky kysky rýchlo vykysne a nebude také nadýchané ako keď pomali kysne).

  2. 2

    Po nakysnutí hneď zapíname rúru a necháme vyhriať na 200° aj s pekáčom v ktorom ideme piecť (piekla som v jenskej mise) , potom vylejeme cesto na pomúčenú dosku, rukami roztiehneme na placku cca 2-4cm hrubú. Preložíme cesto z na tretiny z vrchu a z dola a z ľava a sprava. Necháme odpočívať 10-15min prikrité. Do rozohriatej misi dávam trocha oleja aby sa mi chlebík nepripiekol. Dáme chlebík do misi, cesto dobre potrieme slanou vodu 1dcl vody a asi 2PL soli. Aj pred aj po do pečení. Pečiemie prikrité 30min a potom dopekáme od krité 15min. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

kimlo
Aj ja ho robím v jenskej mise a netreba ju mastiť, chlieb sa mi nikdy neprilepil.
marcy
darmo,domáce je vždy naj....:-))
rybarkuchar
Chlieb vyzerá nádherne.
Mám niekoľko otázok: Nemiesime? Dobre tomu rozumiem? Len zmiešať? Cesnak a cibiľu pridávaš rovno do cesta?
Je tu na Vareche niekde recept na nemiesený chlieb, ale ten je iný.
majuskam
@rybarkuchar áno netreba miesiť ja neviem ja som nepridávala cibulku ani nič treba skúsiť :) to bol môj prvý pokus a vyšiel

@violetacamorova no popraženú cibuľku mám aj ja rada raz vyskúšam aj taký :)
helca103
páči sa mi tvoj chlebík, už len preto,že netreba miesiť. Cibuľu používam do bagiet a tiež popraženú.
astheart
Už je tady podobných receptů hodně. Já mám pořád potíže s vyklopením, dávám tedy těsto do mísy na čtverec pečícího papíru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia