Foto: majuskam
Postup
-
1
Nasucho zmiešame múku, droždie, soľ, a to čo sme sa rozhodli pridať do chlebíka. Pridáme vodu najskôr radšej menej s hustším cestnom sa lepšie pracuje. Nemiesime iba zmiešame do hladkého cesta aby neboli hrudky. Necháme kysnúť 4hodinky na teplom mieste (nedávala by som do mysky kysky rýchlo vykysne a nebude také nadýchané ako keď pomali kysne).
- 2
Po nakysnutí hneď zapíname rúru a necháme vyhriať na 200° aj s pekáčom v ktorom ideme piecť (piekla som v jenskej mise) , potom vylejeme cesto na pomúčenú dosku, rukami roztiehneme na placku cca 2-4cm hrubú. Preložíme cesto z na tretiny z vrchu a z dola a z ľava a sprava. Necháme odpočívať 10-15min prikrité. Do rozohriatej misi dávam trocha oleja aby sa mi chlebík nepripiekol. Dáme chlebík do misi, cesto dobre potrieme slanou vodu 1dcl vody a asi 2PL soli. Aj pred aj po do pečení. Pečiemie prikrité 30min a potom dopekáme od krité 15min. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mám niekoľko otázok: Nemiesime? Dobre tomu rozumiem? Len zmiešať? Cesnak a cibiľu pridávaš rovno do cesta?
Je tu na Vareche niekde recept na nemiesený chlieb, ale ten je iný.
@violetacamorova no popraženú cibuľku mám aj ja rada raz vyskúšam aj taký :)