Domáci chlebík

Autor receptu: majuskam

Suroviny

Postup

  1. Nasucho zmiešame múku, droždie, soľ, a to čo sme sa rozhodli pridať do chlebíka. Pridáme vodu najskôr radšej menej s hustším cestnom sa lepšie pracuje. Nemiesime iba zmiešame do hladkého cesta aby neboli hrudky. Necháme kysnúť 4hodinky na teplom mieste (nedávala by som do mysky kysky rýchlo vykysne a nebude také nadýchané ako keď pomali kysne).
  2. Po nakysnutí hneď zapíname rúru a necháme vyhriať na 200° aj s pekáčom v ktorom ideme piecť (piekla som v jenskej mise) , potom vylejeme cesto na pomúčenú dosku, rukami roztiehneme na placku cca 2-4cm hrubú. Preložíme cesto z na tretiny z vrchu a z dola a z ľava a sprava. Necháme odpočívať 10-15min prikrité. Do rozohriatej misi dávam trocha oleja aby sa mi chlebík nepripiekol. Dáme chlebík do misi, cesto dobre potrieme slanou vodu 1dcl vody a asi 2PL soli. Aj pred aj po do pečení. Pečiemie prikrité 30min a potom dopekáme od krité 15min. Dobrú chuť