Domáci celozrnný chlieb
Autor receptu: bananalover
Milujem vôňu a chuť čerstvého pečiva, ale málokedy mám možnosť jesť ho, ešte za tepla a tak som na internete našla recept a trochu si ho upravila podľa seba. Najlepšie na tom je to, že si do neho môžete dať to čo chcete a viete, že je naozaj tmavý a nie len prifarbený od nejakého farbiva ako to pri takýchto tmavých chleboch býva. A hlavne, nepotrebujete ani domácu pekáreň :)
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka so štipkou cukru rozdrobte kvasnice a počkajte cca desať minút.
- Obe múky zosypte do misy a zmiešajte s kvasnicami.
- Pridajte všetky ostatné ingrediencie (nemusíte len olivy alebo sezam. Dajte tam čo chcete vy) a vypracujte cesto. Nechajte vykysnúť.
- Potom už len vyformujte bochník na plech a dajte piecť na 180 stupňov cca 25 minút.