Foto: slavkabis
Sirup je veľmi zdravý. Recept som dostala od svojej sesterničky, je to už moja tradícia keď kvitne baza. Vždy si povieme že si sirup Zobraziť celý popisSirup je veľmi zdravý. Recept som dostala od svojej sesterničky, je to už moja tradícia keď kvitne baza. Vždy si povieme že si sirup robíme na zimu, ale nech je ho akokoľvek veľa do zimy ho vypijeme :)
Postup
-
1
Do dvoch litrov vody si namočíme opatrne umyté kvietky bazy a dáme na 24 hodín lúhovať.
- 2
Na druhý deň precedíme kvietky cez sitko (gázu) do väčšieho hrnca, pridáme 2 kg cukru, ktorý necháme dôkladne rozpustiť. Koľko litrov vody, toľko kilogramov cukru. Takže ak máte viac kvietkov trebárs 50, dáte 4 litre vody, 2 sáčky kyselky a 4kg cukru
- 3
Zmes necháme prevrieť a ešte horúce nalievame do v hodných fliaš, ktoré sa dajú dobre zavrieť a po vychladnutí ukladáme na tmavé a chladné miesto (špajzka, pivnica,...). Po otvorení fľaše, nechávame sirup v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Preto som napísala že keď máme viac kvetov a viac litrov, prispôsobíme aj kg cukru.
Ja som myslela že preváraním sa sterilizuje sirup, ale vyskúšam podľa teba :) ďakujem za typ
áno..varíme bez kvietkov..