Raw tyčinky
Raw tyčinky

Domáce raw datľovo-banánové tyčinky

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 23. mája 2017

Inšpiráciou pre vznik týchto skvelých a hlavne chutných tyčiniek, mi boli tyčinky značky Bombus, ktoré naozaj milujem. Pozrela som si zloženie a snažila sa Zobraziť celý popisInšpiráciou pre vznik týchto skvelých a hlavne chutných tyčiniek, mi boli tyčinky značky Bombus, ktoré naozaj milujem. Pozrela som si zloženie a snažila sa napodobniť ich skvelú chuť. Osobne som bola prekvapená z výsledku. Sú sladké a to i bez pridania cukrov a bohaté na bielkoviny. V chladničke vydržia asi týždeň, kedže je v nich citrónová šťava ako konzervant. Neváhajte a rozhodne vyskúšajte.

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g (namočené)
125 g
112 g (ryžový nápoj)
50 g
10 g
1 PL




Postup

  1. 1

    V mixéri pomixujte datle a pridajte k nim vidličkou roztlačený banán. Postupne prisypte namleté orechy, kokos, ryžový proteín *môžete nahradiť ryžovým alebo iným sušeným nápojom* a lyžicu citrónovej šťavy, ktorá poslúži ako konzervant. Taktiež zabráni zhnednutiu banánov.

  2. 2

    Zmes musí byť jemná a držať pokope. Mokrými rukami vytvarujte tyčinky alebo tvar, ktorý sa vám páči. Ja som tyčinky vážila, aby mala každá 50 g. Tyčinky bude redšie, no po ztuhnutí v chladničke budú perfektné na konzumáciu. Pri izbovej teplote zmäknú a budú lepivejšie.

    Domáce raw datľovo-banánové tyčinky - obrázok 2

Diskusia k receptu

haji
Tvé tyčinky jsou určo výborné, mně by týden nevydržely. Jsi šikulka!
martamm
Vyzeraju lakavo, ale aj s nimi treba opatrne, to vsak neznamena, ze obcas nemozeme zhresit s kuskom :)))))))
veganbarbora
@Mitzy (24.5.2017 07:31)

Ďakujem. Určite odporúčam. Sú naozaj sladučké a myslím, že i deti ich dokážu zpapať :)