Domáce raw datľovo-banánové tyčinky
Foto: veganbarbora
Inšpiráciou pre vznik týchto skvelých a hlavne chutných tyčiniek, mi boli tyčinky značky Bombus, ktoré naozaj milujem. Pozrela som si zloženie a snažila sa Zobraziť celý popisInšpiráciou pre vznik týchto skvelých a hlavne chutných tyčiniek, mi boli tyčinky značky Bombus, ktoré naozaj milujem. Pozrela som si zloženie a snažila sa napodobniť ich skvelú chuť. Osobne som bola prekvapená z výsledku. Sú sladké a to i bez pridania cukrov a bohaté na bielkoviny. V chladničke vydržia asi týždeň, kedže je v nich citrónová šťava ako konzervant. Neváhajte a rozhodne vyskúšajte.
porcií
príprava
Postup
-
1
V mixéri pomixujte datle a pridajte k nim vidličkou roztlačený banán. Postupne prisypte namleté orechy, kokos, ryžový proteín *môžete nahradiť ryžovým alebo iným sušeným nápojom* a lyžicu citrónovej šťavy, ktorá poslúži ako konzervant. Taktiež zabráni zhnednutiu banánov.
- 2
Zmes musí byť jemná a držať pokope. Mokrými rukami vytvarujte tyčinky alebo tvar, ktorý sa vám páči. Ja som tyčinky vážila, aby mala každá 50 g. Tyčinky bude redšie, no po ztuhnutí v chladničke budú perfektné na konzumáciu. Pri izbovej teplote zmäknú a budú lepivejšie.
- 2
Barbora má 18. To je iný metabolizmus ako napríklad váš. Keby si dá denne aj dve je to oukej.
Ani u nás sa neohriali dlho. Behom 3 dní boli fuč :D
Ďakujem. Určite odporúčam. Sú naozaj sladučké a myslím, že i deti ich dokážu zpapať :)
*spapať
Samozrejme všetko s mierou. Je to ale určite zdravšie hrešenie ako kupované :)