Raw tyčinky

Domáce raw datľovo-banánové tyčinky

Autor receptu: veganbarbora

Inšpiráciou pre vznik týchto skvelých a hlavne chutných tyčiniek, mi boli tyčinky značky Bombus, ktoré naozaj milujem. Pozrela som si zloženie a snažila sa napodobniť ich skvelú chuť. Osobne som bola prekvapená z výsledku. Sú sladké a to i bez pridania cukrov a bohaté na bielkoviny. V chladničke vydržia asi týždeň, kedže je v nich citrónová šťava ako konzervant. Neváhajte a rozhodne vyskúšajte.

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V mixéri pomixujte datle a pridajte k nim vidličkou roztlačený banán. Postupne prisypte namleté orechy, kokos, ryžový proteín *môžete nahradiť ryžovým alebo iným sušeným nápojom* a lyžicu citrónovej šťavy, ktorá poslúži ako konzervant. Taktiež zabráni zhnednutiu banánov.
  2. Zmes musí byť jemná a držať pokope. Mokrými rukami vytvarujte tyčinky alebo tvar, ktorý sa vám páči. Ja som tyčinky vážila, aby mala každá 50 g. Tyčinky bude redšie, no po ztuhnutí v chladničke budú perfektné na konzumáciu. Pri izbovej teplote zmäknú a budú lepivejšie.