Domáce müsli tyčinky

edith - fotkaedith, 11. júna 2014
Domáce müsli tyčinky
Foto: edith

Základ domácich müsli tyčiniek tvoria vločky. Môžete použiť ražné, ovsené, špaldové, či pohánkové. Ja som použila ovsené. Už dlho si žiadne akože FIT či MUSLI tyčinky nekupujem nakoľko moje domáce mi chutia viac a robím ich zásadne bez kondenzovaného mlieka ( SALKO ) čo vo väčšine prípadoch sa nachádza a nepokladám to zrovna za zdravé . Toto je jeden z receptov ktorý sa dá hoci kedy obmeniť prípadne doplniť o nejaké tie suroviny navyše podľa ľubovoľnej chuti .

Rozpis je na cca 16-18 ks tyčiniek.

6-8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

2 PL
80 g
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
20 g
20 g (očistené)
1/2 hrnčeka akékoľvek(podľa vlastnej chuti)
1 ks
300 g približne (jablko-slivka )
1 PL
1 PL
1 hrnček približne
1 ks
2 PL približne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup je úplne jednoduchý. Všetky suroviny zmiešame do kopy. Sušené ovocie môžete použiť ľubovoľné podľa chuti. Ja som v tomto prípade dala iba sušené hrozienka a brusnice. Ak by sa Vám zmes zdala príliš hustá pridajte výživu , ak nemáte domácu tak môže byť aj detská kupovaná no ja som mala od svojej starej mami domácu ( mix jablko-slivka ) a nedám na ňu dopustiť :-), a zas naopak ak by sa Vám zmes zdala príliš riedka prisypte vločky podľa potreby.

  2. 2

    Hotovú zmiešanú zmes rozložíme na plech , ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Ak by sa vám zle narábalo so zmesou tak povrch prikryte ešte jedným kusom papiera a valčekom prejdite rovnomerne pozdĺž plechu. Potom vrchný papier odstráňte :-). Rúru pred hrejeme a pečieme na 170 stupňoch asi zhruba 20 minút. Kým müsli nedosiahnu zlatistú farbu.

    Domáce müsli tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    Je potrebné aby ste ich narezali ešte teplé. Nôž si po každom záreze namáčajte do vlažnej vody. Keď vychladnú dosť ťažko by sa dali nakrájať tak aby mali pekný tvar. Chutia naozaj skvelo a kto chce môže ich zaliať aj jogurtovo mliečnou polevou , ktorá je dostupná v obchodoch...

    Domáce müsli tyčinky - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Desiata, Olovrant, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu

denyany
Robila som podobné, bez masla a vajca, namiesto nich dávam popučený dobre dozretý banán. Chutili aj deťom. Je tu veľa možností na kombinácie podľa chuti a možností. Ale vždy sa podaria!
1x edith
safran
páčia sa mi Tvoje recepty, takže nasledujúcu výhradu neber v zlom, prosím, z môjho uhla pohľadu prekombinované, ale ak mladá žena ide touto cestou, musím pochváliť - dobrý smer :-) máš odo mňa TS
1x edith
safran
a ešte som sa zabudla spýtať, ak tomu dobre rozumiem, kde kupuješ špaldové vločky?
1x edith
edith
Špaldové vločky objednávam cez internet s kopu inými bio potravinami..prípadne mi helfne sestra ktorá žije v Rakúsku a tam je toho na výber omnoho viac ako u nás a dokonca lacnejšie ...
1x safran
havino
špaldové vločky ja kupujem normálne u nás v MT a to ozaj takáto exkluzivita? a ja, že klasika na trhu, mám ich aj teraz a stále, od ražných, ovsených, špaldových, sranda, tyčinky si tiež z času na čas robievam, ty si dala do nich dosť toho, ale ked chutia, nech len chutia
edith
no keď idem raz za čas do BA tak sa dá zohnať všetko čo potrebujem...ale v meste kde žijem je jeden jediný obchod akože BIO a teda nič moc a ešte k tomu predražený ...no a v supermarketoch je toho strašne málo na výber a špaldové vločky som tu ešte nestretla :-) bohužiaľ
safran
takže oba linky hlásia nedostupnosť na sklade, ale aj tak ďakujem
elena
u mami .....a med domáci ....to je aký? to si musím sama dorobiť?
1x edith
edith
Med domaci je u mna pravy ...neverim kupovanym lebo polka z nich je riedena...mam znameho co vyraba domaci med a teda to je MED...takze original