Foto: havino
Jednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý pohľad až chuť som na ne dostala. Zobraziť celý popisJednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý pohľad až chuť som na ne dostala. Tak som ich urobila. Robota do pol hodiny. Zdroj gustoe.sk
príprava
Suroviny
|
|
Mliečno-kokosová plnka: | |
1 dl |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
4 PL |
|
150 g |
|
|
|
Orieškovo-čokoládová plnka: | |
100 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Poleva: | |
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Postup jednoduchý, do pol hod som mala hotovo. Najviac ma zdržali oriešky. Takže, lieskové oriešky na sucho opražíme. Pomocou utierky ich zbavíme šupin. Vychladnuté pomelieme, pomixujeme, krásne voňajú opražené a pomleté. Ja som ich pomlela nie úplne na jemno. Odložila bokom. Mliečna plnka: deci mlieka zvaríme s cukrom a odstavíme, necháme vychladnúť. Pokiaľ mlieko chladne, vymiesime maslo do peny. V recepte bolo do masla pridať mlieko a sušené mlieko. Ja som postupovala opačne. Do masla som pridala sušené mlieko, kokos a lyžicami som pridávala vychladnuté mlieko s cukrom, opatrne, ja som dala presné namerané deci mlieka. Plnka musí byť roztierateľná. Ochutila som vanilkovou esenciou. Orieškovo čokoládová plnka: Vymiešame maslo do peny s kakaom, pridáme nutelu, oriešky, premiešame, hotovo.
-
2
Už len natierame, orieškovú plnku, priložíme tortovú oplátku, natrieme mliečno kokosovú plnku, priložíme oplátku. Zaťažíme a dáme do chladu. Čo bolo po ruke, tým som zaťažila, predtým som robila rezance.
-
3
Robila som ich večer, nechala som ich do rána stuhnúť. Ráno som oplátky poliala a pofŕkala čokoládou. A už len pokrájať na kúsky podľa ľubovôle. Vyšli mi dva takéto pláty, každý plát z troch tortových oplátok. Dobrú chuť, sú skutočne výborné.
@Evka , tu by si si musela najskor urobiť svoju dia nutelu, ale dá sa, aj tu som už manželovi robila
@paploska , dakujem pekne, rada by som ponúkla