Domáce Knoppers

havino - fotkahavino, 4. apríla 2015
Domáce Knoppers
Foto: havino

Jednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý pohľad až chuť som na ne dostala. Zobraziť celý popisJednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý pohľad až chuť som na ne dostala. Tak som ich urobila. Robota do pol hodiny. Zdroj gustoe.sk

30 minút
príprava

Suroviny

Mliečno-kokosová plnka:
1 dl
4 PL
200 ml
4 PL
150 g
Orieškovo-čokoládová plnka:
100 g
150 g
100 g
1 PL
Poleva:
50 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Postup jednoduchý, do pol hod som mala hotovo. Najviac ma zdržali oriešky. Takže, lieskové oriešky na sucho opražíme. Pomocou utierky ich zbavíme šupin. Vychladnuté pomelieme, pomixujeme, krásne voňajú opražené a pomleté. Ja som ich pomlela nie úplne na jemno. Odložila bokom. Mliečna plnka: deci mlieka zvaríme s cukrom a odstavíme, necháme vychladnúť. Pokiaľ mlieko chladne, vymiesime maslo do peny. V recepte bolo do masla pridať mlieko a sušené mlieko. Ja som postupovala opačne. Do masla som pridala sušené mlieko, kokos a lyžicami som pridávala vychladnuté mlieko s cukrom, opatrne, ja som dala presné namerané deci mlieka. Plnka musí byť roztierateľná. Ochutila som vanilkovou esenciou. Orieškovo čokoládová plnka: Vymiešame maslo do peny s kakaom, pridáme nutelu, oriešky, premiešame, hotovo.

    Domáce Knoppers - obrázok 1
  2. 2

    Už len natierame, orieškovú plnku, priložíme tortovú oplátku, natrieme mliečno kokosovú plnku, priložíme oplátku. Zaťažíme a dáme do chladu. Čo bolo po ruke, tým som zaťažila, predtým som robila rezance.

    Domáce Knoppers - obrázok 2
  3. 3

    Robila som ich večer, nechala som ich do rána stuhnúť. Ráno som oplátky poliala a pofŕkala čokoládou. A už len pokrájať na kúsky podľa ľubovôle. Vyšli mi dva takéto pláty, každý plát z troch tortových oplátok. Dobrú chuť, sú skutočne výborné.

    Domáce Knoppers - obrázok 3

Diskusia k receptu

horalka66
máš ich naozaj vydarené a hneď by som sii uchmatla aspon zo tri kúsky :-) ukladám a isto vyskúšam
denyany
Toto ocenia najmä moje deti, určite niekedy urobím.
elysa
no to vyzerá dobre, si šikuľka:)
aleana
Tiež som to už robila, dobrá mňamka ☺
afataga
ze do pol hodiny, ja by som to robila pol dna :-), teda vlastne nerobila, lebo u nas by sa to nezjedlo, ale kusok by som si dala na kostovku
evanaaa
Jaj, Tánička, tak toto by som nielen jedla, ale aj skúsila spraviť, ak by nevadili tie oplátky ( ale asi nie sú vysokosacharidové), orieškové mám všetko rada. Ale zatiaľ si ukladám, lebo na tie, čo predávajú, stále poškuľujem.
havino
dakujem veľmi pekne za komentáre, sú fakt výborné, dnes po odležaní ešte lepšie, ako včera

@Evka , tu by si si musela najskor urobiť svoju dia nutelu, ale dá sa, aj tu som už manželovi robila

mariamka
ja ani neviem, co su Knoppers :),, nevedela som, ze sa tak volaju, no veru stoji za probu tato tvoja domaca verzia, vyzeraju ozaj chrumkavo :)
paploska
vyzerajú skoro ako originál, teda skôr výrazne dokonalejšie :-)))) 5*
havino
@mariamka , nie sú tak chrumkavé, ako tie originál obchodné, ale aj dnes predsa len oplátka zachrume, ale zas tá kombinácia plniek vyváži nie tolke chrumkanie oplátok, sú chutné, no ved nutela, oriešky, kokos...
@paploska , dakujem pekne, rada by som ponúkla
evanaaa
@havino , Tánička, ja kupujem nutelu, teda niečo podobné, ale bez cukru, pre diabetikov, ale chuťovo sa od normálnej ani nelíši, - v Kauflande ( pri mede a lieskovooriešk. nátierkach. Je síce drahšia, ako všetko Dia, 2€.