Domáce Knoppers
Autor receptu: havino
Jednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý
pohľad až chuť som na ne dostala. Tak som
ich urobila. Robota do pol hodiny. Zdroj gustoe.sk
Postup
- Postup jednoduchý, do pol hod som mala hotovo. Najviac ma zdržali oriešky. Takže, lieskové oriešky na sucho opražíme. Pomocou utierky ich zbavíme šupin. Vychladnuté pomelieme, pomixujeme, krásne voňajú opražené a pomleté. Ja som ich pomlela nie úplne na jemno. Odložila bokom.
Mliečna plnka: deci mlieka zvaríme s cukrom a odstavíme, necháme vychladnúť. Pokiaľ mlieko chladne, vymiesime maslo do peny. V recepte bolo do masla pridať mlieko a sušené mlieko. Ja som postupovala opačne. Do masla som pridala sušené mlieko, kokos a lyžicami som pridávala vychladnuté mlieko s cukrom, opatrne, ja som dala presné namerané deci mlieka. Plnka musí byť roztierateľná. Ochutila som vanilkovou esenciou.
Orieškovo čokoládová plnka: Vymiešame maslo do peny s kakaom, pridáme nutelu, oriešky, premiešame, hotovo.
- Už len natierame, orieškovú plnku, priložíme tortovú oplátku, natrieme mliečno kokosovú plnku, priložíme oplátku. Zaťažíme a dáme do chladu. Čo bolo po ruke, tým som zaťažila, predtým som robila rezance.
- Robila som ich večer, nechala som ich do rána stuhnúť. Ráno som oplátky poliala a pofŕkala čokoládou. A už len pokrájať na kúsky podľa ľubovôle. Vyšli mi dva takéto pláty, každý plát z troch tortových oplátok. Dobrú chuť, sú skutočne výborné.