Domáce Knoppers

Autor receptu: havino

Jednoduché a dobré, hlavne domáce, vieme aký tuk v nich je. Veľmi sa mi zapáčili na prvý pohľad až chuť som na ne dostala. Tak som ich urobila. Robota do pol hodiny. Zdroj gustoe.sk

30 minút
príprava

Postup

  1. Postup jednoduchý, do pol hod som mala hotovo. Najviac ma zdržali oriešky. Takže, lieskové oriešky na sucho opražíme. Pomocou utierky ich zbavíme šupin. Vychladnuté pomelieme, pomixujeme, krásne voňajú opražené a pomleté. Ja som ich pomlela nie úplne na jemno. Odložila bokom. Mliečna plnka: deci mlieka zvaríme s cukrom a odstavíme, necháme vychladnúť. Pokiaľ mlieko chladne, vymiesime maslo do peny. V recepte bolo do masla pridať mlieko a sušené mlieko. Ja som postupovala opačne. Do masla som pridala sušené mlieko, kokos a lyžicami som pridávala vychladnuté mlieko s cukrom, opatrne, ja som dala presné namerané deci mlieka. Plnka musí byť roztierateľná. Ochutila som vanilkovou esenciou. Orieškovo čokoládová plnka: Vymiešame maslo do peny s kakaom, pridáme nutelu, oriešky, premiešame, hotovo.
  2. Už len natierame, orieškovú plnku, priložíme tortovú oplátku, natrieme mliečno kokosovú plnku, priložíme oplátku. Zaťažíme a dáme do chladu. Čo bolo po ruke, tým som zaťažila, predtým som robila rezance.
  3. Robila som ich večer, nechala som ich do rána stuhnúť. Ráno som oplátky poliala a pofŕkala čokoládou. A už len pokrájať na kúsky podľa ľubovôle. Vyšli mi dva takéto pláty, každý plát z troch tortových oplátok. Dobrú chuť, sú skutočne výborné.