Domáce dlhé piškóty

kucharpepe - fotkakucharpepe, 10. apríla 2014

Máme radi Tiramisu, tak prečo ho neurobiť kvalitnejším z domácich piškót :) Vhodné aj na priamu konzumáciu..

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

7 ks
7 lyžíc
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme do tuha. (Môžeme aj zvlášť žĺtka so sirupom a potom pridať bielka a múku) Ja som ich vyšľahal celé. Potom zľahka primiešame sirup a múku. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 - 25 minút. Po vychladnutí nakrájame a necháme na suchom mieste pár dní vysušiť :)

Diskusia k receptu

malroxa
fajnové piškoty. pripomína mi to talianske keksíky
anic
recept se mi moc líbí. kk ,5*
paeva
čo môžem použiť namiesto javorového sirupu? dik
dara2112
Sikovny chlapik skoda ze ten moj sa v kuchyni obracia minimum pekne si to vymyslel urcite su zdravsie ako tie kupovane e rocnou zarukou
vienetta
ten môj sa obráti iba keď sa najedol a odchádza z kuchyne :-)
receptík ukladám, vyzerajú fajn




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia