Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. februára 2012

Dnes som pripravila recept, ktorý sa veľmi málo robí v našich domácnostiach.Všetky použité suroviny sú zo zakáľačky, čerstvé a odložila som si ich, aby Zobraziť celý popisDnes som pripravila recept, ktorý sa veľmi málo robí v našich domácnostiach.Všetky použité suroviny sú zo zakáľačky, čerstvé a odložila som si ich, aby som mohla z nich niečo zaujímavé urobiť..

65 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
100 g
100 g
2 ks
50 g
1 ks
1 ks
 štipka
štipka
1 lyžica
1 ks
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    Všetky pochutinky som poriadne umyla a pripravila na varenie..2 uši, chvostík,pečeň aj malý kúsok neúdenej domácej klobásky...

    Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala pol lyžičky masti, na ktorú som pokrájala cibuľu.Cibuľu som poprášila červenou paprikou a zaliala vodou.

    Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som bravčové pochutinky: uši, a chvostík a osolila som ich..nechala som ich poriadne uvariť..pokiaľ sa varili,pripravila som si zemiakové guľky..ošúpala som 2 zemiaky, uvarila v osolenej vode..Keď sa zamieky uvarili, troška vody som zliala, pridala som k nim 4 lyžice hladkej múky a poriadne vymiašala na hustú kašu s pridaním aj oloženej vody...nechala som ich trošku vychladiť, pridala som jedno vajce a vymiešala hustú nelepivú hmotu z ktorej som formovala guľky.Hotové som vygúľala v hladkej múke.

    Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Guličky som opekala na panvici do svetlohneda..

    Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové opečené zemiakové guličky...

    Domáce bravčové pochutinky so zemiakovými guličkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvicu som dala pol lyžice masti a opiekla som na nej surovú klobásku spolu s bravčovou pečeňou.Pečeň som nesolila, lebo masť ktorá vytiekla z klobásky bola dochutená a zároveň sa ochutila aj bravčová pečeň..Po hodine varenia, boli uši aj chvostík dostatočne uvarené.Na misu som uložila bravčové uši,chvostík, opečenú bravčovú pečeň, ak neúdenú opekanú klobásku.. pridala som opekané zemiakové guličky a zaváranú červenú kapustu, uhorku aj kapustou plnenú papriku..dobrú chuť..

Diskusia k receptu

sylvinka
ja viem,že je to škaredá vlastnosť...ale ja ti tú zabíjačku skoro závidím...kde v dnešnej dobe zoženiem ušká?
danculka
Ja to vždy dám psovi,tu je z toho delikatesa,musím to vyskúšať.......
waocipa
Izabella ty ale robíš chute a ešte k tomu koláčik-super papaničko...
izabella929
@danculka veď aj u nás to tak funguje, ale teraz som to vyskúšala a veru havko nemal ušiská chrumkavé, ale ja.-))))no fajnota.-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia