Foto: danda3
Recept pochádza z kuchárskej knihy a mierne upravený ho robievam veľmi často, či v zime či v lete, proste, keď máme chuť, niet nad Zobraziť celý popisRecept pochádza z kuchárskej knihy a mierne upravený ho robievam veľmi často, či v zime či v lete, proste, keď máme chuť, niet nad dobrú domácu zmrzlinu. Ale dnes som ju prvýkrát robila s čerstvými jahodami musím povedať, že to už je iná káva.
príprava
Postup
-
1
Šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha.
-
2
Tvaroh zmiešame s neuvareným salkom.
-
3
Celé vajčka si vyšľaháme s cukrom do peny. Kto sa bojí surových vajec, môže si ich vyľahať nad parou.
-
4
Žĺtkovú hmotu nalejeme k tvarohovej zmesi.
-
5
Jahody rozmixujeme alebo roztlačíme, nemusia byť úplne na jemno. Namiesto jahôd môže byť lesná zmes, čučoriedky a podobne.
-
6
Roztlačené jahody vmiešame do tvarohovo-žĺtkovej zmesi.
-
7
Nakoniec pridáme šľahačky a jemne premiešame.
-
8
A môžeme nalievať do pripravených nádobiek.
-
9
Toto je množstvo z jednej dávky + tie dve zmrzlinky na hlavnej fotke. Dáme do mrazáku.
-
10
A už len vyťahujeme a pochutnávame si na tejto dobrôtke.
s malinami;-)
(no práve ma bolí hrdlo -celú zimu poslúchalo, až doteraz)
Recept vyzerá byť výborný, ukladám!
ukladám si