Tvarohová zmrzlina

Domáca tvarohová zmrzlina v sušienkach

Autor receptu: redakcia

15 (+ mrazenie) minút
príprava

Postup

  1. Mäkký tvaroh vyšľaháme so žĺtkom a cukrom. Z vanilkového struku vyškrabeme semienka a pridáme ich do tvarohu. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky alebo nastrúhame na strúhadle a vmiešame do tvarohu.
  2. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju premiešame s ochuteným tvarohom. Pripravený krém rozložíme do širšej misky, zatvoríme a vložíme do mrazničky aspoň na 6 hodín stuhnúť.
  3. Pred podávaním vyberieme zmrazený krém z chladničky. Na sušienku nanesieme kopček zmrzliny a prikryjeme druhou sušienkou. Ihneď podávame alebo naplnené sušienky uložíme do mrazničky, až kým ich nebudeme servírovať.