Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami

ingova - fotkaingova, 18. marca 2014
Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami
Foto: ingova

Môj manžel miluje štrúdle. Tak mu takéto pečiem.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
125 ml
3 PL
1/2 ČL
Plnka 1:
500 g
200 g
150 g
50 g
300 g bez kôstok
 na potretie
Plnka 2:
500 g
200 g
150 g
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku, vodu, sol, olej zamiešame hladké cesto, necháme naolejované aspoň 2 hodiny stáť. Najlepšie je si ho spraviť deň vopred a nechať zabalené v chladničke.

    Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíne na polovicu, na utierku alebo obrus cesto vyvalkáme a potom s naolejovanými rukami čo najviac ťaháme do tenka.

    Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami - obrázok 2
  3. 3

    Takto urobíme aj s druhým kusom. Pokvapkáme olejom, na jeden dáme mak, cukor, 1/2 jablk, kokos a višne. Na druhý orechy,cukor a druhú 1/2 jablk.

    Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami - obrázok 3
  4. 4

    Zrolujeme, preložíme na pekáč vystlaný s papierom na pečenie.

    Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami - obrázok 4
  5. 5

    Potriem olejom a upečiem na 200 C tak asi 25 minút. Pokrájame a posypeme pr.cukrom.

    Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

eviana
Krásne štrúdle si spravila, Tvoj manžel sa má, že Ťa má... veru by kúsok bodol teraz aj mne... paráda :) 5*
paeva
u nás máme všetci radi štrúdle, a ja hlavne konečky. ale ťahanú som ešte nerobila. podľa teba to vyzerá jednoducho. možno, ked sa niekedy dobre vyspím ju vyskúšam. ukladám
jozka2
mas ich krasne tenucke,to musi byt pochutka.
alex37
krásne štrúdle si spravila, robila som ťahanú 3x, ale keď viem. že začnem ráno a skončím poobede, tak sa mi strááášne nechce... u nás fičí kapustová na sladko, tvarohová s hrozienkami a višňová s makom :-) Keď viem koľko je to roboty len chválu a 10* si zasluhuješ :-)
daguska
Samozrejme,su krasne.V minulosti sa robievali ovela castejsie.Ked som sa odhodlala sama urobit tahanu strudlu,trochu som mala strach,ale ozaj to slo omnoho lahsie nez som cakala.Len treba mat potrebny priestor,kvalit-nu muku a isto sa vsetkym podari. A taka makovo-visñova...Mñam.
frezia68
Vydarené a tenučké.Tie ale musia chutiť,už som aj chuť zabudla,lebo nerobievam :-)
sonulienka
@Ingova sú nádherné dala by som si pripomenula si mi mladé časy keď som ich robievala. Teraz už len lístkové cesto vyvaľkám a hotovo.
medovnicek
už som ťahanú veľmi dlho nerobila, mama ma učila, že cesto treba nechať vždy odstáť pod nahriatym kastrólom, páči sa mi aj tento tvoj recept, ukladám si ho, veru by som si teraz ku káve tú tvoju štrúdľu dala:)
evelyna
Tak týmto by som nepohrdla,pamätám moju starkú,keď ťahala štrúdlu,cez celý veľký stôl,boli makové,jablkové,no dobrota,nevedeli sme sa dojesť.Ale najlepšiu urobila na zabíjačku,narobila sa s nimi,hoooodne pocukrila SOĽOU,a že prečo nejeme?To sú spomienky!
adojko
Naj na svete s višňami a s makom alebo s jabĺčkami a s makom, som závislá na maku od malička. Vyzerajú vynikajúco.
safran
aj u mňa 5*, za ťahanú štrúdľu by sa naozaj patrilo aj viac :-)