Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami

Autor receptu: ingova

Môj manžel miluje štrúdle. Tak mu takéto pečiem.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, vodu, sol, olej zamiešame hladké cesto, necháme naolejované aspoň 2 hodiny stáť. Najlepšie je si ho spraviť deň vopred a nechať zabalené v chladničke.
  2. Cesto rozdelíne na polovicu, na utierku alebo obrus cesto vyvalkáme a potom s naolejovanými rukami čo najviac ťaháme do tenka.
  3. Takto urobíme aj s druhým kusom. Pokvapkáme olejom, na jeden dáme mak, cukor, 1/2 jablk, kokos a višne. Na druhý orechy,cukor a druhú 1/2 jablk.
  4. Zrolujeme, preložíme na pekáč vystlaný s papierom na pečenie.
  5. Potriem olejom a upečiem na 200 C tak asi 25 minút. Pokrájame a posypeme pr.cukrom.