Domáca ťahaná štrúdľa s dvomi plnkami
Autor receptu: ingova
Môj manžel miluje štrúdle. Tak mu takéto pečiem.
12 porcií |
30 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Múku, vodu, sol, olej zamiešame hladké cesto, necháme naolejované aspoň 2 hodiny stáť. Najlepšie je si ho spraviť deň vopred a nechať zabalené v chladničke.
- Cesto rozdelíne na polovicu, na utierku alebo obrus cesto vyvalkáme a potom s naolejovanými rukami čo najviac ťaháme do tenka.
- Takto urobíme aj s druhým kusom. Pokvapkáme olejom, na jeden dáme mak, cukor, 1/2 jablk, kokos a višne. Na druhý orechy,cukor a druhú 1/2 jablk.
- Zrolujeme, preložíme na pekáč vystlaný s papierom na pečenie.
- Potriem olejom a upečiem na 200 C tak asi 25 minút. Pokrájame a posypeme pr.cukrom.